Укинут јесењи распуст

јул 30 22:50 2016

Ученици основних и средњих школа у Србији у наредној школској години имаће један распуст мање. Укинут је кратак јесењи распуст, који су ученици раније имали у новембру, па ће тако једини нерадни дан у том месецу бити 11, када се обележава Дан примирја у Првом светском рату.

Прво полугодиште почиње у четвртак, 1. септембра, а завршава се 27. јануара 2017. године.

Друго полугодиште траје од 13. фебруара до 30. маја за ученике осмог разреда, односно до 13. јуна, за ђаке од првог до седмог разреда. Матуранти гимназија са школом завршавају 23. маја, ђаци завршних разреда трогодишњих и четворогодишњих средњих стручних школа 30. маја, а сви остали средњошколци распуштају се 20. јуна.

Зимски распуст и идуће школске године биће подељен на два дела. Ђаци ће се најпре одмарати током новогодишњих и божићних празника, од 31. децембра до 8. јануара. Други део распуста биће од 30. јануара до 13. фебруара. Већ након два дана поново следи предах, 15. и 16. фебруара се слави Дан државности.

Пролећни распуст трајаће од 13. до 17. априла. Средина јуна, 14, 15. и 16. јун су резервисани за полагање завршног испита.

Извор: OzonPress

  Categories:
 1. јул 30, 23:14 #1 Marija

  Molila bih da se i u pokrajini takođe primenjuju isti datumi, jer ste razdvojili mnogo porodica iz Srbije tako, a tu spadamo i mi. Je l’ vam jasno???

  Одговорите на овај коментар
 2. јул 31, 06:38 #2 Мајка два средњошколца

  Подржавам Маријин предлог. Једна смо држава. Поред тог разлога важан је и други. Прво полугодиште је знатно краће од другог. Када се узме у обзир и да се у септембру углавном учи ново градиво, за испитивање у првом тромесечју остане врло мало времена. Матуранти имају још мање времена, јер су матурске екскурзије углавном у септембру.

  Одговорите на овај коментар
 3. јул 31, 10:21 #3 Katarina

  Marija nama je sve jasno!!!!!!Samo objasnite to Ministarstvu prosvete sa uputnom notom,jer drugačije niko Vas neće čuti niti zanima. I onako su deca prenatrpana ,kako sva deca govore ko nam vodi državu kupićemo i mi diplome.Očigledno,na žalost ovde se po najmanje misli na decu i njihovo obrazobanje,tako da Marija sve Minstru Verbiću .

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.