Ukinut jesenji raspust

30 jula, 2016

Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji u narednoj školskoj godini imaće jedan raspust manje. Ukinut je kratak jesenji raspust, koji su učenici ranije imali u novembru, pa će tako jedini neradni dan u tom mesecu biti 11, kada se obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu.
Prvo polugodište počinje u četvrtak, 1. septembra, a završava se 27. januara 2017. godine.
Drugo polugodište traje od 13. februara do 30. maja za učenike osmog razreda, odnosno do 13. juna, za đake od prvog do sedmog razreda. Maturanti gimnazija sa školom završavaju 23. maja, đaci završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola 30. maja, a svi ostali srednjoškolci raspuštaju se 20. juna.
Zimski raspust i iduće školske godine biće podeljen na dva dela. Đaci će se najpre odmarati tokom novogodišnjih i božićnih praznika, od 31. decembra do 8. januara. Drugi deo raspusta biće od 30. januara do 13. februara. Već nakon dva dana ponovo sledi predah, 15. i 16. februara se slavi Dan državnosti.
Prolećni raspust trajaće od 13. do 17. aprila. Sredina juna, 14, 15. i 16. jun su rezervisani za polaganje završnog ispita.
Izvor: OzonPress

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


6 komentara na "Ukinut jesenji raspust

 1. Marija kaže:

  Molila bih da se i u pokrajini takođe primenjuju isti datumi, jer ste razdvojili mnogo porodica iz Srbije tako, a tu spadamo i mi. Je l’ vam jasno???

  1. mama kaže:

   A zasto?bolje Srbija da se prilagodi pokraini ovde je multietnicko okruzenje i treba ispostovati ostale.

 2. Majka dva srednjoškolca kaže:

  Podržavam Marijin predlog. Jedna smo država. Pored tog razloga važan je i drugi. Prvo polugodište je znatno kraće od drugog. Kada se uzme u obzir i da se u septembru uglavnom uči novo gradivo, za ispitivanje u prvom tromesečju ostane vrlo malo vremena. Maturanti imaju još manje vremena, jer su maturske ekskurzije uglavnom u septembru.

  1. Aleksandar kaže:

   Probano je to davne 2003. godine i ispostavilo se da nije dobro

   1. Majka dva srednjoškolca kaže:

    Kome i zašto?

 3. Katarina kaže:

  Marija nama je sve jasno!!!!!!Samo objasnite to Ministarstvu prosvete sa uputnom notom,jer drugačije niko Vas neće čuti niti zanima. I onako su deca prenatrpana ,kako sva deca govore ko nam vodi državu kupićemo i mi diplome.Očigledno,na žalost ovde se po najmanje misli na decu i njihovo obrazobanje,tako da Marija sve Minstru Verbiću .

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama