Завршен факултет и није показатељ нечије интелигенције. А шта је показатељ?

фебруар 19 18:47 2017

Завршен факултет и није показатељ нечије интелигенције. Без обзира на то колико смо образовани, нико не може све да зна. Чак и ако научимо све, сутра ће се и то што знамо променити. Сви ми имамо мане, посрћемо у појединим деловима живота и имамо нереална очекивања.

Постоји и устаљено мишљење да су они који постављају питања интелигентнији од осталих. Кинеска пословица каже да „онај ко поставља питања је будала на пет минута, а онај ко их не поставља остаје будала заувек”.

Али, права интелигенција не проистиче и не огледа се само по пуком постављању питања, већ и по сагледавању сопствених грешака. Уколико происпитујете себе, на правом сте путу.

Дакле, најједноставнији начин да сазнате да ли је неко интелигентан или није јесте да сазнате да ли је тај неко спреман да призна властите грешке. Интелигентни људи признају грешке без проблема и прихватају их пошто знају да су то важне лекције. Они знају да су грешке део живота и да нико није савршен.

Људи који уче из својих грешака су свесни да ће у будућности умети да их препознају и неће их поновити.

 

Извор:Mystical Raven

  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.