100 DANA VLADE: Ministar Šarčević o ciljevima u prosveti

oktobar 14, 2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja naglasio je da su ostvarena tri velika cilja i najavio nove zakone pred poslanicima do kraja meseca

DONOŠENJE zakona koji predstavljaju okvir za reformu prosvete, uvođenje dualnog obrazovanja i obavezne nastave informatike glavni su ostvareni rezultati Ministarstva prosvete, nauke i tehnologije u prvih 100 dana ocenjuje ministar Mladen Šarčević, dodajući da tri velika cilja sa sobom povlače i niz manjih i srednjih programa koji se jednako uspešno realizuju.
-Ulazimo u skupštinu ponovo krajem meseca sa četiri zakona i od nove godine sa još tri, tako da ćemo kompletno završiti zakonodavni okvir za ostvarenje reformi – napominje ministar Mladen Šarčević.
-Završen je nacionalni plan za kurikulum, odnosno nacionalni plan i program reformisan za sve nivoe obrazovanja i vrlo brzo ćemo pokazati javnosti kako izgleda reformisan prvi razred osnovne škole. Delimično je reformisan peti razred, radićemo i na reformi gimnazija.
Ministar Šarčević napominje da je završena i državna matura, da je za dualno obrazovanje pokazano mnogo više interesovanja nego što je to javnost smatrala da će biti, kao i da Zakon o dualnom obrazovanju ulazi u proceduru do kraja meseca. Učenje programiranja od 11. godine, navodi ministar prosvete, svrstava Srbiju među malobrojne evropske zemlje sa tom praksom.
Odgovarajući na pitanje o platama prosvetnih radnika, ministar je naveo da će u vezi sa tim govoriti premijerka Ana Brnabić, kao i da je sindikatima već rečeno da su u ovoj raspodeli u tzv. ”gornjem vrhu”
Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama