6 добрих навика за јак имунитет деце

септембар 28, 2016

Прелазни временски период погађа имуни систем и деце и одраслих, а стално прибегавање лековима није добро. Зато је потребно да научите своје малишане шта треба да раде како би се што више заштитили од прехлада и грипа и како да ојачају имунитет.
deca
1. Хигијена
Научите децу колико је хигијена важна. Прање руку је најважније од свега, јер се заразне клице налазе свуда, нарочито у вртићу и школи, где деца проводе добар део дана .

Прочитајте и Увод у илустровани водич кроз здраву исхрану деце

2. Без дељења посуђа
Сви тежимо да научимо малишане да не буду себични и колико је важно делити са другима, али морате их научити да су одређене ствари ипак за самосталну употребу. Усадите им навику да чаше, флашице и есцајг не позајмљују ником.
3. Облачење и исхрана
Током јесени увек облачите децу слојевито. Често се дешава да јутро буде хладно, а поподне отопли, па је пожељно да деца могу да скину један слој одеће када се температура подигне, јер ако ходају ознојени на ветру, веома лако ће се и прехладити.

Прочитајте и Дечија храна: премасна, преслатка и преслана

4. Исхрана
Водите рачуна да деца свакодневно уносе материје и витамине кључне за јак имунитет, како би се избегле досадне прехладе или постигао бржи опоравак. Добар избалансиран оброк је веома важан за почетак дана.
5. Довољно сна
Ово може бити најпроблематичније за родитеље и децу. Често се дешава да се деци не спава када би требало, желе да остану дуже будни јер родитељи не спавају и слично. Али, цена тога плаћа се већ следећи дан, па морате наћи начин да децу сместите у кревет на време, у зависности од тога када морају да се пробуде. Важно је да следећег дана имају довољно снаге да издрже у школи, што јако позитивно утиче на здравље.

Прочитајте и Четири чаробне речи које ће окончати пробирљивост код деце …

6. Не шаљите болесно дете у школу или вртић
Ово никако не смете радити! Пустите дете да се опорави код куће – брже ће се ослободити прехладе и неће заразити другу децу.
 
Извор: Мојпедијатар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама