7 dokaza da je mama najbolji oslonac u životu

februar 16, 2018

Važno mesto u srcima svih nas zauzimaju mame. I bez obzira na to koliko godina imali, da li imamo partnera, svoju decu ili ne, majke predstavljaju stenu i oslonac kada nam je teško, emocionalnu podršku kada suze skrivamo pred svetom, duboku saosećajnost kada patimo.


Sve manje boli u zagrljaju mame, shvatili smo to još kao mala deca, a taj nas “zagrljaj” u najtežim situacijama “gura” kroz život. Duboki, osećajni, privrženi odnos koji, ruku na srce, ponekad zna biti i turbulentan, ali pun smeha, zagrljaja, utehe, suza… Odnos koji možemo podvući sa čak 7 dokaza zašto je mama najvažnija žena u našim životima.
1. Podseća nas da muškarac s kojim smo se razišli nije vredan naših suza.
Uz veliki zagrljaj i saosećajni pogled mame su, uz prijateljice, bile te koje su nas hrabrile kada su pucale srednjoškolske ljubavi. Za sva razočarenja i ljubavne jade umele su da nađu reči utehe.
2. Uskače kada nam je potrebna njena pomoć.
Bilo da je reč o toploj šoljici čaja kada smo bolesni, razgovoru uz kafu kada nam treba odan sagovornik, čuvanju deteta kada moramo na hitni službeni put, mame su uvek tu za nas.
3. Upozorava nas kada preteramo.
Bilo da se radi o čaši vina previše, neuspelom crnom tušu na očima, ili nespretno izabranim prugama na pantalonama… Na više ili manje obazriv način, majka će nam ukazati na propust i premda ćemo se možda malo naljutiti, baš kao i ona nama, sve ćemo joj ubrzo zaboraviti.
4. Daje svoje mišljenje koje nam je važno.
Iako nas neki njeni stavovi frustriraju, njeno mišljenje nam je uvek važno i dragoceno. I premda u raspravama o zdravoj ishrani, vaspitanju dece, izboru zanimanja znaju da lete i varnice, njen pogled na stvari uvek želimo da čujemo i uvek ga cenimo.
5. Toleriše sve. Za nju ne postoji prekasno, prepatetično, predugo.
Mamu možemo nazvati u bilo koje doba dana i noći i ona će nas strpljivo saslušati koliko god je potrebno. Uz nju ne treba da pazimo jesmo li prepatetični, preosećajni, previše plačljivi. Ona je tu da nas sasluša i uteši onako kako samo mama zna.
6. Ne skriva pravo lice starenja.
Mama ne skriva “pravo lice” starenja, sve njegove prednosti, nedostatke, mudrost i samopouzdanje koje dolazi s godinama. Ona je uzor prema kojem se ravnamo u koji se ugledamo. Bilo da “krademo” njene beauty kućne rituale poput maske od krastavaca za lice, kopiramo omiljene recepte iz detinjstva, pozajmljujemo stil iz mladalačkih dana.
7. Podseća nas koliko smo vredni i da treba da sledimo svoje snove.
Stalno nas podseća kako nikada nismo stari za ljubav, koliko smo predivni i koliko treba da držimo do sebe i ne dopustiti drugima da nas gaze. Uče nas da nekad, bez obzira na posledice, treba sebi priuštiti sitna zadovoljstva, skupu haljinu koja će malo uzdrmati budžet ali će nas učiniti neopisivo srećnom. Isto važi i za vikend put u wellnees oazu koja će nam pružiti tako neophodni beg od obaveza i stavrnosti.
I na kraju, čak i u trenucima kada mi odustanemo od sebe, majka nikada neće.

Izvor: Zadovoljna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama