7 доказа да је мама најбољи ослонац у животу

16 фебруара, 2018

Важно место у срцима свих нас заузимају маме. И без обзира на то колико година имали, да ли имамо партнера, своју децу или не, мајке представљају стену и ослонац када нам је тешко, емоционалну подршку када сузе скривамо пред светом, дубоку саосећајност када патимо.


Све мање боли у загрљају маме, схватили смо то још као мала деца, а тај нас “загрљај” у најтежим ситуацијама “гура” кроз живот. Дубоки, осећајни, привржени однос који, руку на срце, понекад зна бити и турбулентан, али пун смеха, загрљаја, утехе, суза… Однос који можемо подвући са чак 7 доказа зашто је мама најважнија жена у нашим животима.
1. Подсећа нас да мушкарац с којим смо се разишли није вредан наших суза.
Уз велики загрљај и саосећајни поглед маме су, уз пријатељице, биле те које су нас храбриле када су пуцале средњошколске љубави. За сва разочарења и љубавне јаде умеле су да нађу речи утехе.
2. Ускаче када нам је потребна њена помоћ.
Било да је реч о топлој шољици чаја када смо болесни, разговору уз кафу када нам треба одан саговорник, чувању детета када морамо на хитни службени пут, маме су увек ту за нас.
3. Упозорава нас када претерамо.
Било да се ради о чаши вина превише, неуспелом црном тушу на очима, или неспретно изабраним пругама на панталонама… На више или мање обазрив начин, мајка ће нам указати на пропуст и премда ћемо се можда мало наљутити, баш као и она нама, све ћемо јој убрзо заборавити.
4. Даје своје мишљење које нам је важно.
Иако нас неки њени ставови фрустрирају, њено мишљење нам је увек важно и драгоцено. И премда у расправама о здравој исхрани, васпитању деце, избору занимања знају да лете и варнице, њен поглед на ствари увек желимо да чујемо и увек га ценимо.
5. Толерише све. За њу не постоји прекасно, препатетично, предуго.
Маму можемо назвати у било које доба дана и ноћи и она ће нас стрпљиво саслушати колико год је потребно. Уз њу не треба да пазимо јесмо ли препатетични, преосећајни, превише плачљиви. Она је ту да нас саслуша и утеши онако како само мама зна.
6. Не скрива право лице старења.
Мама не скрива “право лице” старења, све његове предности, недостатке, мудрост и самопоуздање које долази с годинама. Она је узор према којем се равнамо у који се угледамо. Било да “крадемо” њене беаутy кућне ритуале попут маске од краставаца за лице, копирамо омиљене рецепте из детињства, позајмљујемо стил из младалачких дана.
7. Подсећа нас колико смо вредни и да треба да следимо своје снове.
Стално нас подсећа како никада нисмо стари за љубав, колико смо предивни и колико треба да држимо до себе и не допустити другима да нас газе. Уче нас да некад, без обзира на последице, треба себи приуштити ситна задовољства, скупу хаљину која ће мало уздрмати буџет али ће нас учинити неописиво срећном. Исто важи и за викенд пут у wеллнеес оазу која ће нам пружити тако неопходни бег од обавеза и ставрности.
И на крају, чак и у тренуцима када ми одустанемо од себе, мајка никада неће.

Извор: Задовољна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама