7 istina koje mora da zna svaka majka dečaka

7 septembra, 2015

Vaspitanje devojčica različito je od vaspitanja dečaka. Evo što kaže psihoterapeut koja je odgojila tri sina.

Foto: Canva

Ebi Rodman je psihoterapeut i majka tri sina. Ona je i autor knjiga, a u jednoj od njih opisala je i svoje iskustvo vaspitanja sinova.

„Imam tri sina i nema nijednu ćerku. Kad su dečaci bili manji često bi me ljudi pitali da li praniran da dobijem devojčicu. To me je izluđivalo. Neki su čak bili iznenađeni kad sam im rekla da više nemam nameru da rađam. Komentari su bili različiti, nekad sam ćutala, nekad sam se agresivno branila“, rekla je Ebi.

S godinama je upoznala sve lepote vaspitavanja sinova i donosi sedam stvari koje majka svakog dečaka mora da zna.

1. Vi ste njihova prva ljubav

Vi ćete se zaljubiti u svoje sinove i oni će se zaljubiti u vas, u najzdravije smislu mogućem. Moja sestra koja je majka devojčica bila je ljubomorna kad bi meni moji dečki nosili cveće ili češljali kosu. Oni nauče kako da vole žene i kako da budu voljeni.

2. Vi ste njihov prototip žene

Jeste li ih naučili poštovanju i dobroti? Nikada nije kasno da im pokažete da želite da se prema vama lepo ophode. Dečaci koji imaju jake majke s visokim samopouzdanjem tražiće slične partnerke u budućnosti.

3. Kajaćete se

Mnogo vičem. Nije velika razlika u godinama između mojih sinova. Oni su imali mnogo energije, a ja malo strpljenja. Volela bih da sam bila staloženija i da sam manje galamila.

4. Možda ćete razmišljati o ćerki

Kako bi izgledala? Kako bi se ponašala? Trava je uvek zelenija na drugoj strani, zar ne? Možda će biti trenutaka u kojima ćete videti neku devojčicu i pomisliti da ste baš i vi mogli imati jednu. Ne brinite, taj osećaj brzo prođe.

5. Nećete doživljavati ženske drame

Zahvalna sam što se ne moram baviti dramama koje donosi vaspitanje ćerki. Suze, promene raspoloženja i sve ono što majke dečaka uspevaju da izbegnu. I dečaci imaju probleme u tinejdžerskim godinama, ali su oni mnogo manji i blaži od problema devojčica.

6. Oni su na neki način sigurniji

Moj dvadesetogodišnji sin je stopirao do grada, mislite da bih pustila ćerku da ide sama sa strancem do grada?Naravno, dečaci imaju druge probleme i takođe mogu da postanu nečija žrtva, ali manje su šanse da će ih napasti ili seksualno uznemiravati. Dakako, i dalje brinem za svoje dečke.

7. Prihvatite izazov

Podizati dobrog čoveka koji je iskren i pošten, teško je. On mora biti nežan, dobar i mora da poštuje žene i decu.

Izvor: opustise.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama