7 истина које мора да зна свака мајка дечака

7 септембра, 2015

Васпитање девојчица различито је од васпитања дечака. Ево што каже психотерапеут која је одгојила три сина.

Foto: Canva

Еби Родман је психотерапеут и мајка три сина. Она је и аутор књига, а у једној од њих описала је и своје искуство васпитања синова.

„Имам три сина и нема ниједну ћерку. Кад су дечаци били мањи често би ме људи питали да ли праниран да добијем девојчицу. То ме је излуђивало. Неки су чак били изненађени кад сам им рекла да више немам намеру да рађам. Коментари су били различити, некад сам ћутала, некад сам се агресивно бранила“, рекла је Еби.

С годинама је упознала све лепоте васпитавања синова и доноси седам ствари које мајка сваког дечака мора да зна.

1. Ви сте њихова прва љубав

Ви ћете се заљубити у своје синове и они ће се заљубити у вас, у најздравије смислу могућем. Моја сестра која је мајка девојчица била је љубоморна кад би мени моји дечки носили цвеће или чешљали косу. Они науче како да воле жене и како да буду вољени.

2. Ви сте њихов прототип жене

Јесте ли их научили поштовању и доброти? Никада није касно да им покажете да желите да се према вама лепо опходе. Дечаци који имају јаке мајке с високим самопоуздањем тражиће сличне партнерке у будућности.

3. Кајаћете се

Много вичем. Није велика разлика у годинама између мојих синова. Они су имали много енергије, а ја мало стрпљења. Волела бих да сам била сталоженија и да сам мање галамила.

4. Можда ћете размишљати о ћерки

Како би изгледала? Како би се понашала? Трава је увек зеленија на другој страни, зар не? Можда ће бити тренутака у којима ћете видети неку девојчицу и помислити да сте баш и ви могли имати једну. Не брините, тај осећај брзо прође.

5. Нећете доживљавати женске драме

Захвална сам што се не морам бавити драмама које доноси васпитање ћерки. Сузе, промене расположења и све оно што мајке дечака успевају да избегну. И дечаци имају проблеме у тинејџерским годинама, али су они много мањи и блажи од проблема девојчица.

6. Они су на неки начин сигурнији

Мој двадесетогодишњи син је стопирао до града, мислите да бих пустила ћерку да иде сама са странцем до града?Наравно, дечаци имају друге проблеме и такође могу да постану нечија жртва, али мање су шансе да ће их напасти или сексуално узнемиравати. Дакако, и даље бринем за своје дечке.

7. Прихватите изазов

Подизати доброг човека који је искрен и поштен, тешко је. Он мора бити нежан, добар и мора да поштује жене и децу.

Извор: opustise.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама