7 шала из учионице

Када би неки наставник записивао све бисере својих ђака, вероватно би настала три тома веома духовитог садржаја. Ових неколико шала које доносимо у наставку су само подстицај за све наставнике који посећују наш сајт да нам пошаљу најинтересантније бисере из своје учионице – може баш у коментарима на овај текст. Најбоље ћемо издвојити и објавити као засебан текст.

  1. Ученици су стајали у реду за ужину, а на челу стола била је чинија с јабукама. На чинији је стајала порука: „Узми само једну. Господ те посматра.”. Даље у реду за ручак, стајала је чинија с чоколадицама. Један духовити ученик је написао: „Узми колико хоћеш. Господ гледа јабуке.”

  2. Наставник: Џорџ Вашингтон је посекао омиљено дрво трешње које је његов отац обожавао, а онда је то и признао. Али га отац због тога није казнио. Шта мислите, зашто? Одговор: Зато што је Џорџ држао секиру у рукама.

  3. Наставник: Ако имаш један динар и од оца затражиш још један, колико ћеш имати? Ученик: Један динар. Наставник: Видим да не познајеш аритметику. Ученик: Видим да ви не познајете мог оца.

  4. Наставник: Овај есеј о твом псу, потпуно је исти као есеј твог брата. Од речи до речи. Ученик: Јесте, наставниче. Па то је исти пас.

  5. Наставник: Ево једног математичког проблема. Ако ваш отац зарађује 200 долара недељно и одлучи да половину да вашој мами, шта би он онда имао? Ученик: Инфаркт?

  6. Наставник географије објашњава како се чита мапа. Након приче о географским ширинама и дужинама, степенима, минутима, наставник каже: „Рецимо да вам кажем да се нађемо на ручку на 23 степена, 4 минута северне географске ширине и 45 степени, 15 минута источне источне географске дужине…?” Након дуже тишине, јавља се добровољац: „Професоре, мислим да бисте ручали сами…”.

  7. Наставник: Марко, зашто касниш на час? Марко: Па због оног знака што стоји на путу до школе. Наставник: Који то знак је разлог да ти закасниш? Марко: Па онај на којем пише: „Успорите! Школа!”