А онда си постала мама!

октобар 15, 2020

Имала си милион планова за свој живот, сањала о супер каријери и желела много тога постићи у кратком времену…А онда си постала мама.

Заспала би чим легнеш у кревет и пробудила се у 10 сати следећег јутра ….А онда си постала мама.

Имала си пуно пријатеља који су те често звали да изађете ван….А онда си постала мама.

Читала си једну књигу недељно, у три дана би прегледала целу сезону ТВ серије…А онда си постала мама.

Имала си увек налакиране нокте а косу опрану и испеглану…А онда си постала мама.

Ходала си без журбе и без бриге…А онда си постала мама…

А онда си постала мама..

А онда си постала мама и схватила да се твоји планови и снови не могу поредити са срећом коју ти даје твоје дете. Да је његов осмех лепши од било којег путовања и да ти његов успјех пружа веће задовољство од било којег твог успеха.

А онда си постала мама и открила надреалну снагу, ону која те води у сваку нову зору. Снагу због које се смејеш и након само четири сата ноћног спавања.

А онда си постала мама и своје си књиге и ТВ серије заменила за цртиће и песмице на yоутубеу, и знате шта? -Занимљиви су.

А онда си постала мама и направиш незграпну пунђу на врху главе и кажеш да сјајно изгледаш и са њом, а нокти свакако нису толико важни.

А онда си постала мама и упознала нове пријатељице које су такође маме и тако је супер с њима делити свет мајчинства.

А онда си постала мама и настављаш све радити на брзину, јер кад се вратиш кући наиђеш на то створење које ти је променило цели живот и схватиш да без њега/ње не би имале смисла све ствари које си радила пре њега и ње, ствари које радиш данас.

А онда си постала мама…Не спаваш ноћу, бринеш се дању, куваш, поспремаш, грлиш, галамиш, љубиш и неизмерно волиш. 💜

И без обзира на сву збрку и исцрпљеност, НИКАДА се не би вратила онаквој себи каква си била пре него што си постала МАМА.

Извор: Удружење Тим-Подршка Родитељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "А онда си постала мама!"

  1. Mima каже:

    Ovakvo predstavljanje roditeljstva/majčinstva je nerealno i čini da se osoba, konkretno majka, oseća loše ukoliko ne ispunjava gorenavedene obrasce. Čini da se osoba oseća kao loša majka ako ikada ima bilo kakvu “lošu” emociju koja proizilazi iz činjenice da je majka. Pišete kao da je roditeljstvo ispunjeno samo srećnim i lepim trenucima, a i kada nije nema veze, jer mi ćemo iz svega frustrirajućeg izvući samo najbolje. Ovo nema veze sa stvarnim životom. Dosta više sa stereotipnim člancima.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама