Ako čuvate svoje kolekcije figurica iz Kinder jaja iz detinjstva, možda imate pravo bogatstvo

14 novembra, 2022

Decenijama su omiljena poslastica ogromnom broju dece, ne toliko zbog ukusa, koliko zbog efekta iznenađenja. Reč je, naravno, o Kinder jajima. Jeli smo ih i kao deca i pravili kolekcije igračaka. Neke od njih danas vrede mnogo novca, piše Feniks magazin.

A najskuplje su pojedine figurice “Štrumpfova”. Ako ste dovoljno sretni da u svojoj staroj kolekcionarskoj vitrini imate Štrumpfa noćnog čuvara, Štrumpfa s frulom ili Štrumpfa sa ogledalom, možete se nadati da ćete za njega dobiti nekoliko hiljada evra. Na eBay-u noćni čuvar Štrumpf ima cenu do 12.000 eura. Ali budite oprezni, kolekcionari prave velike razlike i vrlo su detaljni. Priželjkivani Štrumpf ima veliku vrednost samo ako je korišćen uložak od plave tvrde plastike, s naslikanim šeširom i pantalonama.

Isto važi i za Štrumpfa s frulom, koji može imati vrednost od 5.000 do 10.000 evra ako je proizveden kao bela figurica s crvenom frulom. Ovde se zapravo radi o greški u proizvodnji, jer normalni štrumpfovi s frulom vrede nekoliko stotina eura.

Štrumpf sa ogledalom također donosi između 4.800 i 6.000 evra zarade – pod jednim uslovom: ogledalo mora biti obojeno u srebrnu, umesto u bijelu boju. Štrumpf na štulama vredi oko 900 evra.

Patuljak s visokom vrednošću je Ferdi Falobst. Ako je od tamnog osnovnog materijala, vredi između 2.000 i 3.500 evra. Figurice Asteriksa i Obeliksa se prodaju za od 100 do 180 eura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ako čuvate svoje kolekcije figurica iz Kinder jaja iz detinjstva, možda imate pravo bogatstvo"

  1. Ivana kaže:

    Tteba ponovo osnovati pedagoške akademije za obrazovanje nastavnika.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama