Ако тражите дечјег зубара, водимо вас у ординацију која воли децу и коју деца воле

18 августа, 2023

Не знам за вас, али моје искуство са зубарима, још из детињства, није нешто чега се радо сећам. Одрасла сам у малом месту, где су се за мало већи каријес потезала клешта, понекад без анестезије. Један такав догађај усадио ми је страх од зубара, па сам до пре две године нерадо одлазила чак и на рутинске контроле.

Оно чега сам се нарочито плашила је да ћу тај страх, упркос свем труду да се то не деси, пренети на своју децу. Било ми је важно да они код зубара одлазе мирно и без стреса.

Наћи дечјег зубара који је посвећен није лако. Не замерам им. Радити са децом овај посао врло је тешко, а требају вам и челични живци. Иако то није правило, обично су жене те које су у ситуацијама са децом стрпљивије, блаже, оне које умеју да нађу праве речи и које тачно знају шта треба да кажу да би дете пристало на преглед и поправку зуба.

Тако смо и дошли до ординације на Звездари, крај Авив парка, која носи назив Дентал Вортекс. Тим који тамо ради чини укупно десетак жена – стоматолога, оралних хирурга, специјалиста ортопедије, специјалиста пародонтолога. Тим челичних живаца који ће остварити сарадњу са сваким дететом, ма колико оно било уплашено. Корак по корак. Сваки пут смо дочекани са осмехом, а тако бисмо увек и одлазили јер – из Дентал Вортекса се без награде за храброст не излази.

А ако је дете случајно ту да би се извадио млечни зубић, на поклон ће добити и привезак – кутијицу у облику зуба, у ком ће моћи заувек да чува свој зубић.

А ко чини овај тим?

Др Дубравка Јовановић

Власница Дентал Вортекса Дубравка Јовановић и сама је мама два дечака. Као специјалиста оралне хирургије увек прати нове трендове у стоматологији. Велику пажњу посвећује превентиви. Кад седнете у столицу и дозволите др Дубравки да “простудира” ваш осмех, она ће томе посветити пуну пажњу, како у домену здравља, тако и када је реч о естетици. Сигурно ће вам скренути пажњу на нешто што можете да поправите како бисте изгледали лепше, а сами то нисте ни приметили (не питајте како знам).

Такође, веома је упорна у едукацији родитеља и деце. Жели да чује како деца одржавају зубе, да ли их правилно перу и умеју ли да их чувају од превише шећера. Едукује и труднице када је реч о значају здравља зуба у трудноћи и томе колико је важно да се они поправе најбоље пре трудноће, а ако не, онда у другом тромесечју свакако.

Др Дијана Дубравац

Велика је шанса да ће баш Дијана бити та која ће контролисати и по потреби поправљати зубиће вашег детета или ваше, ако дођете у Дентал Вортекс. Од ње сам научила једну важну ствар.

“Зубе пери као да су најскупљи пар ципела који си икад купила. Нежно, полако, меканом четкицом, без агресивних покрета. Исто научи и децу. Само њима не помињи ципеле него нешто што они воле.”

Као мама дечака и девојчице, потпуно разуме дечје страхове и нелагоду, па им и приступа с много стрпљења.

Др Јована Лазаревић

Завршила је основне и мастер студије на Стоматолошком факултету Универзитета у Беогарду.
Након завршеног стажа своје искуство наставља да стиче у приватној пракси. Члан је ЕАО- Европске Асоцијације за Осеоинтеграцију и Стоматолошке коморе.

Поред рада у ординацији, Јована води едукативни подкаст за стоматологе и студенте под називом “Зубкаст”. Воли рад са људима и сваком пацијенту приступа са посебном пажњом.
Њен мото је „Здрав осмех је најлепши осмех“.

Др Светлана Илић

Још једно насмејано лице Дентал Вортекса. Др Светлана је специјалиста ортопедије вилица и мама два дечака. Њен задатак је да помогне свим пацијентима, подједнако деци и одраслима, који желе да исправе и правилно “попакују” своје зубе. Додатно је специјализована за Дамон систем бравица, тако да уколико не желите класичну фиксну протезу, др Светлану можете питати нешто више о Дамон протезама. Поред тога, докторка је задужена и за обуку и едукацију младих доктора управо о овом систему.

Др Невена Крнета

Др Невена је такође специјалиста отропедије вилица и врло је предана управо раду са најмлађим пацијентима. Ту је да испуни сваку њихову жељу у креацији мобилних протезица, како би им ношење било сто забавније. Због тога јој се деца радују и радо долазе на контроле. Поред тога, др Невена се бави и myobrace протезама и посебно је посвећена превенцији лоших навика. Уколико ваше дете сиса палац, цуцлу, дише на уста, докторка је ту да вам помогне да искорените лоше навике ваше деце. Невена има две девојчице.

Укратко, без имало дилеме можете здравље својих зуба и зуба своје деце препустити овом стручном тиму. Поред лепог осмеха с којим ће вас сигурно сачекати, с једним таквим ћете ординацију и напустити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама