Ako tražite dečjeg zubara, vodimo vas u ordinaciju koja voli decu i koju deca vole

18 avgusta, 2023

Ne znam za vas, ali moje iskustvo sa zubarima, još iz detinjstva, nije nešto čega se rado sećam. Odrasla sam u malom mestu, gde su se za malo veći karijes potezala klešta, ponekad bez anestezije. Jedan takav događaj usadio mi je strah od zubara, pa sam do pre dve godine nerado odlazila čak i na rutinske kontrole.

Ono čega sam se naročito plašila je da ću taj strah, uprkos svem trudu da se to ne desi, preneti na svoju decu. Bilo mi je važno da oni kod zubara odlaze mirno i bez stresa.

Naći dečjeg zubara koji je posvećen nije lako. Ne zameram im. Raditi sa decom ovaj posao vrlo je teško, a trebaju vam i čelični živci. Iako to nije pravilo, obično su žene te koje su u situacijama sa decom strpljivije, blaže, one koje umeju da nađu prave reči i koje tačno znaju šta treba da kažu da bi dete pristalo na pregled i popravku zuba.

Tako smo i došli do ordinacije na Zvezdari, kraj Aviv parka, koja nosi naziv Dental Vorteks. Tim koji tamo radi čini ukupno desetak žena – stomatologa, oralnih hirurga, specijalista ortopedije, specijalista parodontologa. Tim čeličnih živaca koji će ostvariti saradnju sa svakim detetom, ma koliko ono bilo uplašeno. Korak po korak. Svaki put smo dočekani sa osmehom, a tako bismo uvek i odlazili jer – iz Dental Vorteksa se bez nagrade za hrabrost ne izlazi.

A ako je dete slučajno tu da bi se izvadio mlečni zubić, na poklon će dobiti i privezak – kutijicu u obliku zuba, u kom će moći zauvek da čuva svoj zubić.

A ko čini ovaj tim?

Dr Dubravka Jovanović

Vlasnica Dental Vorteksa Dubravka Jovanović i sama je mama dva dečaka. Kao specijalista oralne hirurgije uvek prati nove trendove u stomatologiji. Veliku pažnju posvećuje preventivi. Kad sednete u stolicu i dozvolite dr Dubravki da “prostudira” vaš osmeh, ona će tome posvetiti punu pažnju, kako u domenu zdravlja, tako i kada je reč o estetici. Sigurno će vam skrenuti pažnju na nešto što možete da popravite kako biste izgledali lepše, a sami to niste ni primetili (ne pitajte kako znam).

Takođe, veoma je uporna u edukaciji roditelja i dece. Želi da čuje kako deca održavaju zube, da li ih pravilno peru i umeju li da ih čuvaju od previše šećera. Edukuje i trudnice kada je reč o značaju zdravlja zuba u trudnoći i tome koliko je važno da se oni poprave najbolje pre trudnoće, a ako ne, onda u drugom tromesečju svakako.

Dr Dijana Dubravac

Velika je šansa da će baš Dijana biti ta koja će kontrolisati i po potrebi popravljati zubiće vašeg deteta ili vaše, ako dođete u Dental Vorteks. Od nje sam naučila jednu važnu stvar.

“Zube peri kao da su najskuplji par cipela koji si ikad kupila. Nežno, polako, mekanom četkicom, bez agresivnih pokreta. Isto nauči i decu. Samo njima ne pominji cipele nego nešto što oni vole.”

Kao mama dečaka i devojčice, potpuno razume dečje strahove i nelagodu, pa im i pristupa s mnogo strpljenja.

Dr Jovana Lazarević

Završila je osnovne i master studije na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogardu.
Nakon završenog staža svoje iskustvo nastavlja da stiče u privatnoj praksi. Član je EAO- Evropske Asocijacije za Oseointegraciju i Stomatološke komore.

Pored rada u ordinaciji, Jovana vodi edukativni podkast za stomatologe i studente pod nazivom “Zubkast”. Voli rad sa ljudima i svakom pacijentu pristupa sa posebnom pažnjom.
Njen moto je „Zdrav osmeh je najlepši osmeh“.

Dr Svetlana Ilić

Još jedno nasmejano lice Dental Vorteksa. Dr Svetlana je specijalista ortopedije vilica i mama dva dečaka. Njen zadatak je da pomogne svim pacijentima, podjednako deci i odraslima, koji žele da isprave i pravilno “popakuju” svoje zube. Dodatno je specijalizovana za Damon sistem bravica, tako da ukoliko ne želite klasičnu fiksnu protezu, dr Svetlanu možete pitati nešto više o Damon protezama. Pored toga, doktorka je zadužena i za obuku i edukaciju mladih doktora upravo o ovom sistemu.

Dr Nevena Krneta

Dr Nevena je takođe specijalista otropedije vilica i vrlo je predana upravo radu sa najmlađim pacijentima. Tu je da ispuni svaku njihovu želju u kreaciji mobilnih protezica, kako bi im nošenje bilo sto zabavnije. Zbog toga joj se deca raduju i rado dolaze na kontrole. Pored toga, dr Nevena se bavi i myobrace protezama i posebno je posvećena prevenciji loših navika. Ukoliko vaše dete sisa palac, cuclu, diše na usta, doktorka je tu da vam pomogne da iskorenite loše navike vaše dece. Nevena ima dve devojčice.

Ukratko, bez imalo dileme možete zdravlje svojih zuba i zuba svoje dece prepustiti ovom stručnom timu. Pored lepog osmeha s kojim će vas sigurno sačekati, s jednim takvim ćete ordinaciju i napustiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


MOŽDA TE ZANIMA
Bez štrajka prosvetnih radnika 16. oktobra, sindikati prihvatili predlog Ministarstva prosvete
DETALJNIJE

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama