Aloe Vera – čuvar kože u letnjem periodu

16 jula, 2019

Leto je godišnje doba za koje se s pravom kaže da nije prijatelj kože. Pored veoma opasnih sunčevih zraka, tu je i pojačano znojenje, dosadni ali i opasni ubodi insekata, morska voda, pesak, brijanje, depilacija… Alergija na sunce je postala sve učestalija a prate je crvenilo, iritacija i neretko bolni plikovi pa i rane.

Neki od najefikasnijih sredstava za borbu protiv ovih neprijatnosti jesu preparati i kreme na bazi Aloe Vere. U unutrašnjosti lista Aloe Vere se nalazi želatinasta masa, odnosno gel, koji se i najviše upotrebljava u medicini i kozmetici. S obzirom na to da ima sposobnost prodiranja u tkivo, ovaj gel se koristi za zarastanje rana i eliminisanje različitih promena na koži. Veoma je blagotvoran kod opekotina i crvenila izazvanih sunčevim zračenjem. Takođe, smiruje kožu posle uboda insekata, a štiti i od iritacije izazvane depilacijom ili brijanjem. Njegovo jako antiinflamatorno dejstvo pomaže kod upale mišića nakon fizičke aktivnosti.

U svetu je poznato preko 250 vrsta biljke aloje, ali samo četiri imaju lekovito dejstvo. Aloe Vera se nalazi na prvom mestu. Zbog visoke nutritivne vrednosti i izuzetnih lekovitih svojstava, nazivaju je i kraljica lekovitih biljaka, tihi iscelitelj ili biljka besmrtnosti. Ona sadrži više od 200 lekovitih jedinjenja i bogata je vitaminima A, C, E i B, kao i cinkom, kalcijumom, hromom, gvožđem, manganom, kalijumom, selenom… Sadrži i hranljive enzime i aminokiseline neophodne za izgradnju belančevina.

Ali i kod odabira ovih preparata, treba biti oprezan, i birati proverene proizvođače. Čuveni Krauterhof je predstavio Aloe Vera gel koji sadrži čak 96% ove čudotvorne biljke. Pored pakovanja od 100 i 250ml, od ovog leta je dostupan i u tubi, što je pogodno za putovanja i plažne torbe. Dakle, pored šampona i paste za zube, proverite da li ste spakovali i Aloe Vera gel.

(PR)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama