April je mesec knjige – evo nekih popusta koje ne smete propustiti

april 2, 2017

Koja je bila vaša omiljena dok ste bili dete? S kojim ste junacima putovali u udaljene predele, u svemir, kroz pustinju i prašumu ili makar u obližnji park, gde se uvek dešavaju najzanimljivije zgode u dečjem univerzumu? Koji su to stihovi kojih se prisećate dok cupkate malog rođaka u krilu i koje su to ilustracije čiji vam se svaki detalj urezao u pamćenje?
Često zaboravljamo na to koliko su knjige i slikovnice značajne za svako srećno detinjstvo i koliko je čitanje važno za decu. Stručnjaci kažu da samo 15 minuta čitanja dnevno pomaže celokupnom detetovom razvoju. Nije bitno da li je to čitanje pred spavanje, u toku dana, u parku ili u nekom posebnom kutku – važno je samo čitati s detetom svakog dana u godini. Ako bismo morali da izdvojimo mesec u kojem su knjiga i čitanje u središtu pažnje, bio bi to april.
Od 1967. godine svakog 2. aprila proslavlja se Svetski dan dečje knjige. Na taj dan 1805. godine rođen je Hans Kristijan Andersen, danski književnik i proslavljeni pisac za decu. Još jedan značajan datum jeste 23. april – Svetski dan knjige i autorskih prava – koji se obeležava na dan smrti dvojice velikih pisaca: Šekspira i Servantesa.
Izdavačka kuća za decu Kreativni centar obeležiće ove značajne čitalačke datume posebnim akcijama.

Pet vikend-akcija u aprilu

Velika vikend-akcija, koja se inače održava svakog drugog vikenda, tokom aprila vas očekuje svakog vikenda. Od petka do utorka potražite osam knjiga na popustu od 50% (samo na sajtu www.kcknjizara.rs i u Klubu knjižari Kreativni centar, TC Eurocentar, Makedonska 30, Beograd).


Izložba posvećena gavranu i lisici

Sve ljubitelje knjiga ovog aprila očekuje i nešto što će biti podjednako zanimljivo i velikim i malim čitaocima – do 19. aprila trajaće izložba ilustracija Dušana Pavlića Stilske igre u Galeriji Atrijum Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56). Posetioci će moći da vide preko 60 odabranih ilustracija velikog formata iz nagrađenih knjiga Stilske igre i Stilske igre 2, koje je napisao Simeon Marinković, a ilustrovao Dušan Pavlić, jedan od najboljih srpskih ilustratora i likovni urednik Kreativnog centra.
Ove višestruko nagrađene knjige koje slave igru i radost stvaranja štivo su u kojem će uživati i deca i njihovi roditelji. U Stilskim igrama svima dobro poznatu basnu o gavranu i lisici pisac i ilustrator predstavili su tekstom i crtežom u više od 150 stilskih varijanata: od vesti u žutoj štampi do soneta, romanse, himne, bećarca, modernističke priče, repa, bluza itd.

Popust na nagrađene knjige Kreativnog centra

Tokom trajanja ove izložbe pripremili smo posebnu akciju za naše čitaoce – popust od 30% za kupovinu knjiga Stilske igre i Stilske igre 2, koji važi za kupovinu preko sajta www.kcknjizara.rs/akcije i u Klubu knjižari Kreativni centar (TC Eurocentar, Makedonska 30, Beograd).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama