Београдски вртићи добијају упутства да децу не изводе напоље

3 новембра, 2022

У последњих неколико дана Београд је поново једно од најзагађенијих места на планети. На друштвеним мрежама Београђани се жале да је већ постало немогуће разликовати маглу од смога, као и да се загађење у ваздуху сад може и осетити.

Др Елизабет Пауновић, некадашња директорка Европског центра за животну средину и здравље, сада консултанткиња СЗО за исту област каже да децу свакако не треба изводити напоље кад је загађење високо.

“Не саветујем физичку активност деце када је ваздух екстремно загађен. То је стручни став и јавноздравствени савет прихваћен широм света међу стручњацима. Није упутно ни бебе у колицима шетати.” – каже др Пауновић.

У складу са овим препорукама је и Градски завод за јавно здравље недавно објавио видео где људе “едукује” како да се понашају с обзиром на загађење, предлажући да се време не проводи напољу.

Од ове недеље сличне препоруке почели су да добијају и београдски вртићи.

“Молимо вас да децу не изводите напоље, услед великог загађења” – стоји у допису који је стигао вртићима на једној београдској општини уз напомену да васпитачи треба да прате стање загађености ваздуха преко сервиса БЕОЕКО.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Београдски вртићи добијају упутства да децу не изводе напоље"

  1. Andjelina каже:

    Čime i ko zagadjuje vazduh? Hoće li se ikad saznati?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама