BIZIT 2020: Sistem obrazovanja u doba nove realnosti

9 septembra, 2020

Okolnosti u kojima poslujemo, živimo i školujemo našu decu i omladinu poslednjih meseci su temu onlajn obrazovanja i učenja na daljinu podigle u sam vrh interesovanja javnosti, što je organizatore konferencije BIZIT motivisalo da upravo ovu temu istaknu kao ključnu u programu predstojećeg događaja. Najveća regionalna biznis konferencija, BIZIT, će biti održana 4. i 5. novembra u Beogradu u Klubu Poslanika, po prvi put u dva paralelna formata!

Pandemija KOVID-19 uticala je na obrazovne sisteme širom sveta, što je dovelo do skoro potpunog zatvaranja škola, univerziteta i fakulteta. Većina vlada širom sveta privremeno je zatvorila obrazovne institucije u pokušaju da zaustavi širenje KOVID-19. U nedavnom UNESCO istraživanju navodi se da je približno 1,277 milijardi učenika trenutno pogođeno zbog zatvaranja škola kao odgovor na pandemiju. Prema podacima UNICEF-a, 46 zemalja trenutno sprovodi kompletna zatvaranja, a 27 sprovodi lokalno zatvaranje, što utiče na oko 72,9% svetske đačke i studentske populacije, dok su trenutno otvorene škole u ​​72 države. Da li Srbija ima adekvatan plan za učenje na daljinu i kako će se to odraziti na buduće stručnjake, pre svega u IT oblasti kao i o mnogim drugim sličnim pitanjima bavićemo se na konferenciji BIZIT, a zainteresovani će moći iz prve ruke da čuju i o zaštiti dece onlajn.

Uživo i onlajn

Novina koju uvodimo ove godine zbog situacije izazvane pandemijom virusa SARS-cov-2 jeste da će BIZIT biti održan uživo i onlajn. U Klubu poslanika će uživo prisustvovati onoliko publike koliko dozvole mere zdravstvene bezbednosti. Za onlajn praćenje broj učesnika nije ograničen i za njih će biti organizovan interaktivni video prenos u realnom vremenu.
Na ovogodišnjoj dvodnevnoj konferenciji posvećenoj digitalnoj transformaciji u novoj realnosti posetioci će imati prilike da čuju predavanja eminentnih stručnjaka iz oblasti IT-ja i biznisa, kao što su prof. dr Dejan Šoškić, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Boris Vukić, konsultant u Adizes SEE Institut, Vojislav Žanetić, kreativni direktor i suvlasnik marketing agencije B.C.A. MOSAIC i mnogi drugi.

BIZIT je brend pod kojim PC Press organizuje skupove među kojima se ističe godišnja najposećenija i najznačajnija regionalna biznis i IT konferencija, čija je tema digitalizacija u svim sferama poslovanja. Cilj BIZIT-a je da liderima budućnosti ponudi prave odgovore na njihove dileme vezane za digitalnu transformaciju. Kao najznačajniji i najposećeniji skup ovog tipa, BIZIT je među IT stručnjacima i poslovnim ljudima, prepoznat kao centralni poslovno-informatički događaj u regionu.

Pozivamo vas da se priključite! Prijavite se na sajtu bizit.rs i iskoristite popust za ranu registraciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama