БИЗИТ 2020: Систем образовања у доба нове реалности

9 септембра, 2020

Околности у којима послујемо, живимо и школујемо нашу децу и омладину последњих месеци су тему онлајн образовања и учења на даљину подигле у сам врх интересовања јавности, што је организаторе конференције БИЗИТ мотивисало да управо ову тему истакну као кључну у програму предстојећег догађаја. Највећа регионална бизнис конференција, БИЗИТ, ће бити одржана 4. и 5. новембра у Београду у Клубу Посланика, по први пут у два паралелна формата!

Пандемија КОВИД-19 утицала је на образовне системе широм света, што је довело до скоро потпуног затварања школа, универзитета и факултета. Већина влада широм света привремено је затворила образовне институције у покушају да заустави ширење КОВИД-19. У недавном UNESCO истраживању наводи се да је приближно 1,277 милијарди ученика тренутно погођено због затварања школа као одговор на пандемију. Према подацима УНИЦЕФ-а, 46 земаља тренутно спроводи комплетна затварања, а 27 спроводи локално затварање, што утиче на око 72,9% светске ђачке и студентске популације, док су тренутно отворене школе у ​​72 државе. Да ли Србија има адекватан план за учење на даљину и како ће се то одразити на будуће стручњаке, пре свега у ИТ области као и о многим другим сличним питањима бавићемо се на конференцији БИЗИТ, а заинтересовани ће моћи из прве руке да чују и о заштити деце онлајн.

Уживо и онлајн

Новина коју уводимо ове године због ситуације изазване пандемијом вируса SARS-cov-2 јесте да ће БИЗИТ бити одржан уживо и онлајн. У Клубу посланика ће уживо присуствовати онолико публике колико дозволе мере здравствене безбедности. За онлајн праћење број учесника није ограничен и за њих ће бити организован интерактивни видео пренос у реалном времену.
На овогодишњој дводневној конференцији посвећеној дигиталној трансформацији у новој реалности посетиоци ће имати прилике да чују предавања еминентних стручњака из области ИТ-ја и бизниса, као што су проф. др Дејан Шошкић, редовни професор Економског факултета у Београду, Борис Вукић, консултант у Adizes SEE Институт, Војислав Жанетић, креативни директор и сувласник маркетинг агенције B.C.A. MOSAIC и многи други.

БИЗИТ је бренд под којим PC Press организује скупове међу којима се истиче годишња најпосећенија и најзначајнија регионална бизнис и ИТ конференција, чија је тема дигитализација у свим сферама пословања. Циљ БИЗИТ-а је да лидерима будућности понуди праве одговоре на њихове дилеме везане за дигиталну трансформацију. Као најзначајнији и најпосећенији скуп овог типа, БИЗИТ је међу ИТ стручњацима и пословним људима, препознат као централни пословно-информатички догађај у региону.

Позивамо вас да се прикључите! Пријавите се на сајту bizit.rs и искористите попуст за рану регистрацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама