Блиц: Школе прелазе на ОНЛАЈН, али не сви ђаци!

21 новембра, 2020

Школе прелазе на ОНЛАЈН, али не сви ђаци! Ево која опција је на столу, шта ће бити са вртићима, шта са основцима, а шта са средњошколцима и студентима


Школска настава могла би, због погоршања епидемиолошке ситуације, да претрпи одређене измене. Разматра се неколико опција од којих је тренутно најизвеснија да старији разреди прелазе на онлајн, а млађи и даље иду на часове у учионице, сазнаје “Блиц”.

Према нашим сазнањима, коначна одлука још увек није донета и дефинитивно би требало да буде пресечено у понедељак. Иначе, Влада Србије донела је данас нове мере, међу којима се налази и скраћивање рада угоститељских објеката, кафића и тржних центара, рад од куће, забрана окупљања више од пет људи… Примена тих мера креће од уторка наредне недеље.

Када је реч о школским установцама, како сада ствари стоје, дилема је још увек да ли да на онлајн пређу и старији разреди Основних школа, односно од петог па навише. Према тренутној замисли, средње школе и факултети били би онлајн.?

У учионице на наставу и даље би ишли најмлађи од првог до четвртог. Вртићи су и даље отворени.

Иако се сви ови модели разматрају, тренутно нико пре одлуке Кризног штаба не може са сигурношћу да тврди, да се ипак неће одложити одлука.

Уколико буде усвојена мера о селективном преласку на онлајн она ће бити орочена на десет или 15 дана.

Прелазак и млађих разреда је компликован и за породице и за државу јер су родитељи на послу и нема ко да чува децу. Међутим, с друге стране, према последњим подацима све више школа прелази на онлајн.

Ко је све затворио школе?

Према последњим подацима, од 30. октобра до јуче оболело је 1.348 ученика основних и 1.277 ђака средњих школа.
Када је реч о запосленима у основним школама оболело је 1.607 њих, док је у средњим школама реч о 648 запослених.

У предшколским установама 68 малишана је прележало или тренутно има ковид, док је запослених – 588.

Први је то учинио пре неколико дана Врбас, у ком су на наставу од куће прешле комплетно све образовне институције. Поједине школе у Нишу су онлајн, а у Димитровграду и Параћину за сада само средње.

Проблем није само оболевање ђака већ и наставника. Примера ради, у Нишу у три велике школе, од којих свака има преко хиљаду ђака, има потврђених на корона вирус оболелих наставника. Пре неколико дана тај број је био преко десет у свакој школи.

Извор : Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Блиц: Школе прелазе на ОНЛАЈН, али не сви ђаци!

  1. Aleksa каже:

    Aman, da li ste normalni?
    Dosta više priče o deci. Kako tvrdite, deci neće biti ništa. Ali, u čemu je razlika između nastavnika mlađih razreda i nastavnika starijih razreda? Neki su otporni na metke a neki nisu?

  2. Jul каже:

    Dok vi razmatrate,osoblje se porazboljevalo uveliko,oni koji rade,razbijaju se na sve strane.Pitanje je ,do kad će i oni moći!?
    Evidentno je ,da nikog nije briga za škole,a tek za vrtiće….a medju osobljem ima i hroničnih koji još uvek rade po naredbi predpostavljenih,koji sede u onlajn fotelju

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама