Богати родитељи готово све раде на другачији начин од просечних људи

3 јула, 2021

Богаташи готово све раде на другачији начин од просечних људи. Није зато нимало чудно и да имају различите ставове о родитељству и васпитању деце.

Ево којим се то они методама воде:

1. Научите децу даразмишљају о новцу на прави начин

Док, наиме, просечни људи децу уче како да преживе, богаташи децу подучавају како да буду богати.

“Просечна породица несвесно преноси иста ограничавајућа уверења о новцу, с генерације на генерацију. То су веровања која у породицама постоје десетинама, ако не и стотинама година”, пише Сиболд.

Богаташи, с друге стране, не само да уче децу паметним финансијским навикама, него их уче и да је у реду желети бити богат и да сви могу бити богати ако то довољно желе и ако се потруде.

Иако су масе задовољне с ‘играњем на сигурно’, уживањем у удобности и избегавањем боли, највећи међу нама живе пуним плућима и уче своју децу да чине то исто. За њих, живот је игра коју треба играти одважно и без страха, па они увек пружају добар пример маленима који прате сваки њихов корак.

Деца почну на новац да гледају као на пријатеље, док већина просечних људи у суштини новац сматра непријатељем.

2. Без телевизора и мобилног телефона

Иако могу својој деци да обезбеде најскупље уређаје и играчке, они то не чине. У већини случајева, мобилни телефони су им забрањени до 15. године, а гледање телевизије им је дозвољено само сат времена у току дана.

Телевизор им нуди погрешне животне моделе. Телефони раде уместо њих, па им се мозак не развија.

3. Научите дете шта су приоритети

Такође, они деци не купује све што пожеле како би научили да се за добре ствари у животу треба помучити. Деца треба да науче шта је потреба, а шта луксуз, као и докле њихове жеље и фантазије треба да иду. На овај начин деца уче шта су проритети.

4. Научите дете да буде великодушно

Највећи број успешних људи је великодушно у емоционалном и материјалном смислу. Научите дете да не буде завидно и љубоморно, већ дарежљиво. Научите га да поштује друге и да не вреднује људе према дубини новчаника, већ према дубини душе.

Извор: Стил/Сиболд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама