Branko Ružić o slučaju Trstenik: “Postoji snimak, time će se baviti prosvetna inspekcija.”

9 februara, 2023

Republička prosvetna inspekcija juče je sagledavala „nove okolnosti u odnosu na ono što je profesorka engleskog verbalno iskazala, a što nije primereno” i utvrdiće činjenice. Tako je bar najavio nekoliko dana ranije Branko Ružić, ministar prosvete, gostujući u emisiji „Pravi ugao”, na Radio-televiziji Vojvodine.

Postoji snimak, nije moj manir da prejudiciram bilo šta, time će se baviti prosvetna inspekcija, razgovaraće se o nasilju i sa učenicima. – kazao je Ružić.

On je dodao i da je Ministarstvo prosvete najpozvanije i najprozvanije svih ovih meseci da se time pozabavi.

“Mislim da je važno što je ustanovljeno da je došlo do povrede procedure, tu nema opravdanja, bez obzira na pritisak javnosti”. – rekao je on.

Pojasnio je da je „u uređenom sistemu, kakav je naš, advokat ukazao na povredu procedure i ta deca su vraćena na nastavu”.

– Ne želim da mi odrednica za postupanje bude stav javnosti, već zakon i to je bilo, jeste i biće. Slučaj bi bio razrešen da se ispoštovala procedura, očigledno je neko napravio svesnu ili nesvesnu grešku, to inspekcija utvrđuje i na osnovu toga ćemo preuzeti mere – objasnio je Branko Ružić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Branko Ružić o slučaju Trstenik: “Postoji snimak, time će se baviti prosvetna inspekcija.”

 1. Radoman kaže:

  Čim se traži dlaka u jajetu a ne slon u kući od toga nema ništa. Dok prosvetari “ginu” da učenicima prenesu znanje i pored idiotskog ponašanja pojedinih učenika, roditelja upravne strukture školstva vi političari mlatite praznu slamu. Treba uvesti u svim opštinama nadzornika za kontrolu nasilja i nasilnika a ne kao do sad nadzorne službe koje se prvenstveno bave zaštitom nasilnika kao u ovom slučaju.

 2. Liki kaže:

  Srce malo pošteno….

 3. Ceca kaže:

  Prosvetne inspekcije su rak rana obrazovnog sistema. Džaba primaju platu jer ništa ne rade i u službi su lokalnih moćnika!
  Ne rešavaju ništa, ne štite zaposlene nego ih upućuju da pravdu isteruju na Sudu!!!

 4. Velja kaže:

  Jos ovaj slučaj nije resen a blizi se kraj godine. Ucenici su maturanti zavrsice skolu pre odluke

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama