БРАВО! Дочек испред Скупштине за наше математичаре!

јануар 23, 2016

Коначно су и они који то највише заслужују, који су наш највећи понос и који нас у свету представљају на најбољи могући начин дочекали да их Србија дочека испред Скупштине! После кошаркаша, тенисера, фудбалера, рукометаша, ватерполиста и ко зна кога још, олимпијски шампиони из Математичке гимназије данас ће бити дочекани испред Скупштине града Београда.
Ucenici matematicke gimnazije_210116_RAS foto Vladimir Zivojinovic06_1000x0
Они су нам донели шест медаља – три златне, једну сребрну и две бронзане. То су медаље које сијају јаче од било које друге.
Иако је овај дочек организован у склопу дочека ватерполиста, ми му се радујемо исто као да је испланиран баш за математичаре.
Цео програм почеће у 17:45 испред Старог двора, а младе математичаре и ватерполисте очекујемо на балкону око 21 час.
Подсећамо, на такмичење је из Београда отишло седам ученика из Математичке гимназије – Огњен Тошић, Алекса Константинов, Алекса Милојевић, Михајло Спорић, Душан Новичић, Давид Милићевић и Коста Бизетић.
Ученици из Србије освојили су шест медаља. Две златне медаље из математике освојили су Огњен Тошић и Алекса Константинов, а сребрну је освојио Алекса Милојевић. Златну медаљу из физике освојио је Михајло Спорић, док је Душан Новичић освојио бронзану медаљу. Давид Милићевић вратио се са бронзаном медаљом из информатике.
Лидери српског тима су Александра Димић и Бобан Маринковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "БРАВО! Дочек испред Скупштине за наше математичаре!

  1. Maja каже:

    Zasto nisu bili matematičari na balkonu?

  2. Suncica каже:

    Bravo! Bravoooo! 😀

  3. Teach007 каже:

    Tek danas vidim da je Mihajlo Sporic, izvanredan i multidisciplinarno talentovan ucenik, u ovom timu pobednika. Svaka čast, bas sam se obradovala. Pozdrav od omiljene nastavnice 🙂

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама