Brnabić najavljuje zatvaranje škola sa jednim ili dva đaka

maj 26, 2017

Država će morati da zatvori škole koje imaju po jednog ili dvoje učenika, najavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić na sastanku sa članovima Nemačko-srpske privredne komore u Beogradu.

Ministarka Ana Brnabić je ocenila da su za Srbiju ključne reforme u prosveti, zadravstvu i oblasti socijalne zaštite. Ona je ukazala da će reforme u prosveti voditi i smanjenju broja nastavnika.
Kao jednu od novina u školstvu Brnabić je najavila uvođenje informacionih tehnologija kao obaveznog predmeta od petog razreda.
Ministarka je istakla i da je u finalnoj fazi zakon o platama u javnom sektoru, uključujući zdravstvo, prosvetu i socijalne službe. Ona kaže da je obavljen prvi krug razgovora sa sindikatima i dodaje da “nažalost neće biti moguće postići saglasnost sa svima”.
“Biće potrebno doneti političku odluku”, ocenila je Brnabić i ukazala da su mogući i protesti pojedinih sindikata uprkos pregovorima.
Prema njenim rečima, u finalnoj fazi je i zakon o platama zaposlenih u lokalnoj samoupravi i ona očekuje da on bude donet ubrzo posle uspostavljanja nove vlade.
Brnabić smatra i da je broj zaposlenih u javnoj administraciji u Srbiji dovoljno smanjen i da sada samo treba obezbediti da uštede koje su napravljene postanu trajne.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama