Brnabić: "Nije mi jasno zašto se sindikat prosvete buni"

30 septembra, 2017

Premijerka Ana Brnabić kaže da vlada neće odustati od Zakona o zaposlenima u javnim službama.

Kaže da joj i dalje nije jasno zašto se sindikati prosvete protive nacrtu tog dokumenta.
“Sve što smo na sastancima slušali je to da su oni protiv tog zakona zato što ukida neke njihove beneficije. To apsolutno nije tačno”, rekla je premijerka novinarima u Koceljevi.
“Nije tajna da imamo potpuno drugačije stavove o predlogu tog zakona”, rekla je ona i dodala da je primila pismo sindikata obrazovanja u kome traže da se zakon povuče iz skupštinske procedure.
Brnabić je zamolila sindikat da se više informišu kada protestuju, jer zakon nije došao još ni do vlade.
“Neću od tog zakona odustati, sedeću sa njima koliko god bude potrebno”, rekla je ona i istakla da je reč o reformskom zakonu, koji po prvi put omogućava da se nagrade najbolji.
Brnabić je ukazala da je sa reprezentativnim sindikatima u zdrastvu postignut sporazum i razumevanje o važnosti tog zakona. “Imamo njihovu podršku za taj zakon”, rekla je Brnabić novinarima u Koceljevi.
Ona je dodala da je sindikat u zdravstvu, koji je, kao i sindikat prosvete, protestovao nereprezentativan, ali da to ne znači da neće da ih sasluša.
Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


4 komentara na "Brnabić: "Nije mi jasno zašto se sindikat prosvete buni"

 1. objašnjenje kaže:

  Evo, dete – da ti objasnim, pa će da ti svane. Dakle, bunim se jer kao vrhunski profesionalac (po ozbiljnim pedagoškim kriterijumima), izabrana u zvanje, bez obzira na silne opstrukcije “prosvetnih vlasti”, sa neupitnim rezultatima i redovnim usavršavanjem na najkvalitetnijim domaćim i međunarodnim programima – imam 4800% manja mesečna primanja iz budžeta od večitog SPS direktora javnog preduzeća npr Srbijagas (sa ogromnim gubicima), koji ima isti stepen obrazovanja, manje godina staža i beskrajnu bahatost! Ili da se poredim sa onim osuđenim nasilnikom koji glumi savetnika u lokalnom javnom preduzeću, a ima kupljenu diplomu, nekretnine i biznise nespojive sa prijavljenim prihodima, ali itekako spojive sa kumom ministrom! Jel sad jasno, Ana???

  1. Iv kaže:

   Bravo za komentar.Ja bih ih sve pustila na jedan dan.Mislim da bi Ana drugacije pricala kad odradi samo6 casova u rudniku zvanom skola.Bez dodataka i glupih sastanaka za iop.

   1. Tanja kaže:

    Ona je za tu ”gde jeste”,nije za nastavu,jer ne razume prosvetu i sindikat,NE ŽELI DA RAZUME NEKOG KO TRAZI DA ZADRŽI STATUS.Uposliće se po bibliotekama,gradskim službama profesori srpskog i dr.predmeta i po toj ”jedinstvenoj evidenciji”eto ih u školama na mala vrata a postojeći ostaće bez norme.

 2. ema kaže:

  Ne bi cudilo uopste da platni razredi predvide jos nizu platu za profesore…sto da ne? To bi bas bilo dobro, cak motivisuce, a sve po kadijinom zakonu..Pa da se potrudimo da budemo bolji, da zasluzimo..Teletabisi su osmislili novi svet u kom smo mi tek patuljci…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama