Брнабић: "Није ми јасно зашто се синдикат просвете буни"

30 септембра, 2017

Премијерка Ана Брнабић каже да влада неће одустати од Закона о запосленима у јавним службама.

Kаже да јој и даље није јасно зашто се синдикати просвете противе нацрту тог документа.
“Све што смо на састанцима слушали је то да су они против тог закона зато што укида неке њихове бенефиције. То апсолутно није тачно”, рекла је премијерка новинарима у Kоцељеви.
“Није тајна да имамо потпуно другачије ставове о предлогу тог закона”, рекла је она и додала да је примила писмо синдиката образовања у коме траже да се закон повуче из скупштинске процедуре.
Брнабић је замолила синдикат да се више информишу када протестују, јер закон није дошао још ни до владе.
“Нећу од тог закона одустати, седећу са њима колико год буде потребно”, рекла је она и истакла да је реч о реформском закону, који по први пут омогућава да се награде најбољи.
Брнабић је указала да је са репрезентативним синдикатима у здраству постигнут споразум и разумевање о важности тог закона. “Имамо њихову подршку за тај закон”, рекла је Брнабић новинарима у Kоцељеви.
Она је додала да је синдикат у здравству, који је, као и синдикат просвете, протестовао нерепрезентативан, али да то не значи да неће да их саслуша.
Tанјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Брнабић: "Није ми јасно зашто се синдикат просвете буни"

 1. објашњење каже:

  Ево, дете – да ти објасним, па ће да ти сване. Дакле, буним се јер као врхунски професионалац (по озбиљним педагошким критеријумима), изабрана у звање, без обзира на силне опструкције “просветних власти”, са неупитним резултатима и редовним усавршавањем на најквалитетнијим домаћим и међународним програмима – имам 4800% мања месечна примања из буџета од вечитог СПС директора јавног предузећа нпр Србијагас (са огромним губицима), који има исти степен образовања, мање година стажа и бескрајну бахатост! Или да се поредим са оним осуђеним насилником који глуми саветника у локалном јавном предузећу, а има купљену диплому, некретнине и бизнисе неспојиве са пријављеним приходима, али итекако спојиве са кумом министром! Јел сад јасно, Ана???

  1. Iv каже:

   Bravo za komentar.Ja bih ih sve pustila na jedan dan.Mislim da bi Ana drugacije pricala kad odradi samo6 casova u rudniku zvanom skola.Bez dodataka i glupih sastanaka za iop.

   1. Tanja каже:

    Ona je za tu ”gde jeste”,nije za nastavu,jer ne razume prosvetu i sindikat,NE ŽELI DA RAZUME NEKOG KO TRAZI DA ZADRŽI STATUS.Uposliće se po bibliotekama,gradskim službama profesori srpskog i dr.predmeta i po toj ”jedinstvenoj evidenciji”eto ih u školama na mala vrata a postojeći ostaće bez norme.

 2. ema каже:

  Ne bi cudilo uopste da platni razredi predvide jos nizu platu za profesore…sto da ne? To bi bas bilo dobro, cak motivisuce, a sve po kadijinom zakonu..Pa da se potrudimo da budemo bolji, da zasluzimo..Teletabisi su osmislili novi svet u kom smo mi tek patuljci…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама