Брнабић о преласаку на онлајн наставу

Министар просвете Бранко Ружић рекао је да би сутра требало да се донесе одлука о даљем раду школа због епидемиолошке ситуације.


Он је уједно и наговестио каква ће та одлука да буде рекавши да “од тога не очекује ништа епохално”.

Говорећи за ТВ Пинк он је рекао да образовни систем није место трансмисије короне, те да постоји и оптерећење сезонским вирус грипа.

Шта ће бити са школама?

“У садејству са омикроном тај вирус прави проблеме, пре свега код наставника”, рекао је он. Додао је да је образовни систем спреман за сваку одлуку која буде сутра донета.

Подсетио је да је по препорукама Кризног штаба већ обезбеђено “разређење” ученика у школама.

Брнабић: Прелазак на онлајн наставу лоше решење

Мислим да је потпуни прелазак на онлајн наставу лоше решење, оценила је данас премијерка Ана Брнабић за РТС уочи састанка Тима за школе, и рекла да се улази у трећу годину трајања пандемије, да су компромитовани знање и радне навике ђака и да је из социолошких разлога важно да физички иду у школе.

Осврћући се на раст броја заражених ковидом у Србији и свету, Брнабић се сложила да су “бројеви драматични” и да су “експлодирали”.

“„На недељном нивоу пратимо како се ти бројеви крећу у целој Европи, и видимо да Србија није ни у првих 10 по броју заражених на 100.000 ставновника”, указала је премијерка.

Оценила је да је у нашем случају добро то што на располагању имамо “апсулутно све лекове, најновије, најиновативније и најскупље”, као и да имамо феноменалне лекаре, којима је захвалила на свему што чине.

“Данас ће се састати Тим за школе. Мислим да је прелазак на онлајн наставу лоше решење: ми смо први случај ковида у Србији забележили 6. марта 2020.године – то је већ трећа година ковида, компромитовани су и знање и радне навике деце”, рекла је премијерка, која верује да они из социолошки, друштвених разлога треба да иду у школу.

“Мислим да морамо да дамо све од себе да спроводимо макар комбиновану наставу, а за млађе основце је од кључног значаја да иду у школу, да се друже. Прелазак на онлајн наставу је крајња мера и последње што треба урадити”, оценила је Брнабић.

Извор: Танјуг