Brnabić: Razumemo štrajk prosvetara

23 avgusta, 2017

Premijerka Ana Brnabić, koja se sastala sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, rekla je povodom štrajka koji je najavljen za 1. septembar da vlada razume tu odluku, ali je istakla da je situacija u prosveti danas bolja nego ranije.
Ona je najavila da će 2018. godine prvi put prosvetni radnici biti u boljem položaju u odnosu na period kada im je plata smanjena za deset odsto.
„Mi bismo više voleli da nema štrajka, ali to je njihova odluka i mi na to nećemo uticati, niti smo ih danas zamolili da ga nemaju, to je njihovo pravo i to ćemo mi u potpunosti poštovati i nastaviti razgovore sa njima”, rekla je Brnabić.
Ona je dodala da će kada iz ministarstva finansija stigne završna računica za budžet za 2018. i kada se završi sa misijom MMF-a plate u javnom sektoru biti povećane koliko god je to moguće.
(Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Brnabić: Razumemo štrajk prosvetara

  1. Božović Vladan kaže:

    E, muka mi je od ovih što “razumeju” prosvetare. Vučić ih razume, ali povodom toga ništa nije preduzeo, oni iz DS-a su “razumeli” da Nas ima mnogo, i da svima drugim, osim nama treba povećati plate, al ja nikako ne razumem rečenicu premijerke: “Mi bismo voleli da nema štrajka”. Pa i ja bih voleo da nemam BEDNU platu, al je IMAM.

    1. Božović Vladan kaže:

      Zaboravih da dodam. Vučić nas je tako dobro razumeo, da nam je uzeo 10%.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama