Брнабић: Разумемо штрајк просветара

23 августа, 2017

Премијерка Ана Брнабић, која се састала са представницима репрезентативних синдиката, рекла је поводом штрајка који је најављен за 1. септембар да влада разуме ту одлуку, али је истакла да је ситуација у просвети данас боља него раније.
Она је најавила да ће 2018. године први пут просветни радници бити у бољем положају у односу на период када им је плата смањена за десет одсто.
„Ми бисмо више волели да нема штрајка, али то је њихова одлука и ми на то нећемо утицати, нити смо их данас замолили да га немају, то је њихово право и то ћемо ми у потпуности поштовати и наставити разговоре са њима”, рекла је Брнабић.
Она је додала да ће када из министарства финансија стигне завршна рачуница за буџет за 2018. и када се заврши са мисијом ММФ-а плате у јавном сектору бити повећане колико год је то могуће.
(Танјуг)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Брнабић: Разумемо штрајк просветара

  1. Božović Vladan каже:

    E, muka mi je od ovih što “razumeju” prosvetare. Vučić ih razume, ali povodom toga ništa nije preduzeo, oni iz DS-a su “razumeli” da Nas ima mnogo, i da svima drugim, osim nama treba povećati plate, al ja nikako ne razumem rečenicu premijerke: “Mi bismo voleli da nema štrajka”. Pa i ja bih voleo da nemam BEDNU platu, al je IMAM.

    1. Božović Vladan каже:

      Zaboravih da dodam. Vučić nas je tako dobro razumeo, da nam je uzeo 10%.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама