Часови одбране, после 27 година, поново у школама

фебруар 26, 2019

После 27 година настава из области одбране и безбедности враћена је у систем средњошколског образовања. У Четвртој београдској гимназији припадници Регионалног центра Министарства одбране Београд реализовали су прво предавање информативног карактера, чиме су ти садржаји враћени међу матуранте, саопштило је Министарство одбране.

Тако ће матуранти током другог полугодишта имати прилику да од припадника Министарства одбране сазнају више о Војсци Србије, улози грађана у одбрани земље у случају елементарних непогода, одговарајућем понашању и обавезама у случају великих хаварија или пожара, појму ванредног стања…

Према речима пуковника Драгана Стојчића, начелника Регионалног центра Министарства одбране Београд, настава је информативног карактера.

– Обрађујемо десетак тема које млади људи на прагу зрелости треба да познају боље него што је то сада случај. Све су то садржаји који су, својевремено, неоправдано занемарени у образованом систему и сада се враћају међу ученике. На сваком кораку се уверавамо да у данашње време не смемо да занемаримо безбедност – рекао је пуковник Стојчић.

Истичући да је добро што ће ова генерација матураната из средње школе изаћи са више знања о веома значајним питањима из области личне и колективне безбедности од својих претходника, Гордана Михајловић, директорка Четврте гимназије у општини Савски венац, рекла је да очекује да ће предавања бити занимљива и инспиративна за сваког ученика.

Аутор: М.Г

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама