Чистећи улице завршио факултет у петој деценији, воли књиге и нада се наставку студија

Арслан Бајрамоски радник је “Градске чистоће”. И док му је посао да чисти градске улице, слободно време користи за сопствено образовање. Арслан је заљубљен у књиге и годишње прочита 50 књига због чега га зову и Аца Филозоф.
Пре четири године уписао је и факултет. У петој деценији добио је стипендију и постао студент економије. И, веровали или не, школу је завршио у року, иако су му говорили да одустане.
“Људи који су пријатељи и они који су завршили школе рекли су ми да нећу ништа изгубити, само добити”, прича Аца за Еxплозив”
Највећи проблем нису му биле књиге и обимно градиво, већ трема.
“На првој години кад сам имао социологију иако сам знао перфектно и више него перфектно, био сам одсечен, иако знам и више него што треба”, објашњава овај студент.
Дао је 29 испита и завршни рад. Иако је добио диплому, још увек ради са метлом. Имао је понуду за посао магационера, али је због проблема са коленима одбио.
“Ако буде бољи посао буде, ако не, опет добро”, скроман је Арслан.
Док чека бољи посао, за који су надлежни у Градској чистоћи навели да је у плану, Арслан је добио прилику да своје студије настави. Добио је школарину за мастер студије, коју је са одушевљењем прихватио, али такође још од једне ствари не одустаје, а то је читање.
“Читам, летос сам прочитао ‘Браћу Карамазове’, ‘Злочин и казну’, сад тренутно читам ‘Идиота'”, испричао је Аца.
Извор: Нова Економија