Чланови Кризног штаба тражили да се продужи распуст

13 новембра, 2020

Чланови Кризног штаба за борбу против корона вируса одржали су јуче седницу, након које нису саопштене никакве нове мере без обзира на озбиљност ситуација са корона вирусом, а министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да је у току доношење одлуке о њима, те да ће се оне знати за дан, или два.

Чланови Кризног штаба су тражили да се скрати рад угоститељских објеката, да се продужи распуст, на одређени период затворе биоскопи и позоришта. Чланови су истакли да све ове мере не морају да се односе на територију целе земље, иако се ситуација свуда компликује, већ у оним срединама у којима је екстремно лоша ситуација.

– Истакнуто је и да локалне самоуправе имају на располагању одрешене руке да саме донесу ригорозне мере, без обзира на то да ли их је држава донела, уколико сматрају да би то могло да обузда епидемију. У том смислу, ако процене да има ризика могу да затворе вртиће, препоруче да долазе само деца која баш морају, могу да ограниче и рад трговина, донесу одлуку да се маске носе и на отвореном.

Он додаје да за сада нема потребе да се на нивоу државе прекида рад вртића, јер је у њима ситуација под контролом, те да је корона ушла у мали број њих, а још мање има деце заражене у њима.

Министар здравља Златибор Лончар казао је данас након састанка са директорима ковид болница да је у току доношење одлуке о њима, и да би оне требало да буду саопштене за дан, два.

– Ми смо тренутно у доношењу нове одлуке за нове мере. Имамо од јуче предлоге за нове мере. За дан или два ћемо изаћи са ставом у односу на ситуацију. Превасходно слушамо струку. Оно што нам предложе мислим да ћемо и усвојити – казао је он.

Одлуку о мерама требало би да донесе Влада на челу премијерком Србије Ана Брнабић

Извор: Телеграф

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама