Članovi Kriznog štaba tražili da se produži raspust

13 novembra, 2020

Članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa održali su juče sednicu, nakon koje nisu saopštene nikakve nove mere bez obzira na ozbiljnost situacija sa korona virusom, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je u toku donošenje odluke o njima, te da će se one znati za dan, ili dva.

Članovi Kriznog štaba su tražili da se skrati rad ugostiteljskih objekata, da se produži raspust, na određeni period zatvore bioskopi i pozorišta. Članovi su istakli da sve ove mere ne moraju da se odnose na teritoriju cele zemlje, iako se situacija svuda komplikuje, već u onim sredinama u kojima je ekstremno loša situacija.

– Istaknuto je i da lokalne samouprave imaju na raspolaganju odrešene ruke da same donesu rigorozne mere, bez obzira na to da li ih je država donela, ukoliko smatraju da bi to moglo da obuzda epidemiju. U tom smislu, ako procene da ima rizika mogu da zatvore vrtiće, preporuče da dolaze samo deca koja baš moraju, mogu da ograniče i rad trgovina, donesu odluku da se maske nose i na otvorenom.

On dodaje da za sada nema potrebe da se na nivou države prekida rad vrtića, jer je u njima situacija pod kontrolom, te da je korona ušla u mali broj njih, a još manje ima dece zaražene u njima.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je danas nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica da je u toku donošenje odluke o njima, i da bi one trebalo da budu saopštene za dan, dva.

– Mi smo trenutno u donošenju nove odluke za nove mere. Imamo od juče predloge za nove mere. Za dan ili dva ćemo izaći sa stavom u odnosu na situaciju. Prevashodno slušamo struku. Ono što nam predlože mislim da ćemo i usvojiti – kazao je on.

Odluku o merama trebalo bi da donese Vlada na čelu premijerkom Srbije Ana Brnabić

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama