Da li biste vi ove odgovore precrtali svom đaku?

septembar 30, 2015

Pred nama je jedan kontrolni zadatak (ili zadatak iz radne sveske) devojčice koja je dala netačne odgovore na dva pitanja. Ili tako bar misli njena učiteljica. Mi se ne slažemo.
Ne znamo koliku porodicu ima ova devojčica, da li živi u velikoj kući ili u malom stanu, da li ima mnogo igračaka ili samo nekoliko, ali znamo jednu stvar – ona je jedno srećno dete, kad na pitanja odgovara ovako…

12063319_304586572998679_3269129878290706838_n

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


21 komentara na "Da li biste vi ove odgovore precrtali svom đaku?

 1. dragana kaže:

  Ja ne! Odgovori su tačni! Bilo bi divno da sva dec budu voljena I bezbriżna kao ova devojčica!

 2. mirela kaže:

  Da. Lijepo sto je dijete voljeno ali treba tacano ODG.

  1. Aki kaže:

   Nemam decu. Pola poena. Zasto? Lepo je biti voljen ali lepo je i odgovoriti ispravno, odnosno nauciti sta je i cilj!

 3. Milicaaaaa kaže:

  Ovaj odgovor je potpuno tacan jer mi smo zlato nasih majki I baki

 4. silvana kaže:

  Iz naslova se moze zakljuciti da bi vi ovaj odgovor priznali kao tacan, a predmet je svet oko nas. Sta reci? To slatko izgleda ovako na fejsbuku, ali ne shvatam kako mozete da kritikujete uciteljicu sto je ovo precrtala. Prosvetari sami urusavaju prosvetu. Sad ste vi osetljiva dusica,a ta uciteljica je vestica.

 5. Koja kaže:

  To zavisi od cilja postavljenog zadatka. Ako je cilj da deca nauče ko je kome sta u porodici onda je učiteljica u pravu. Ako je pak data sloboda detetu da samo po svom nahođenju dopuni rečenicu onda nema greške.

  1. Dragana Filipović kaže:

   Bitno je da li je učiteljica jasno postavila šta se traži u zadatku – kakva vrsta odgovora. Ako zadatak nije jasno postavljen, onda je ovaj odgovor tačan.

 6. dejan kaže:

  Odgovori deteta su mi pokrenule suze na oči..
  Pišem iz zbornice!!!
  drago malo dete,vi ste naši životi..
  Učiteljica sigurno nema decu,možda grešim.

  1. uciteljica i majka kaže:

   Ja imam decu i uciteljica sam. I ne bih priznala ovaj odgovor ako je jasno naznaceno da je tema porodica i rodjacki odnosi u porodici (sto je verovatno i naznaceno u gornjem delu kontrolnog zadatka, koji se na fotografiji ne vidi). Veoma je lepo sto je ovo dete voljeno u porodici. I verujem da u razredu ima prilike da se prica i o nadimcima i o tome kako ga/je zovu baka ili mama. Medjutim, ne vidim cemu ovolika fama oko nepriznavanja odgovora? Ako uciteljica bude priznavala sve ovakve odgovore, deca nece znati osnovne stvari, pa ce se roditelji (isti ti koji stavljaju ovakve stvari na Facebook) posle zaliti kako ucitelji nista ne nauce decu i kako oni (roditelji) moraju da placaju privatne casove!
   Pre nekog vremena je na ovom sajtu kruzio tekst slicne sadrzine (autor je, cini mi se, Srdjan Verbic, ali nisam sasvim sigurna). Pratila ga je slicna diskusija. A savet je sledeci: roditelji, prelistajte udzbenik, pogledajte sta je to sto dete treba da nauci i pomozite mu da to savlada. Korisnije je za vase dete.

   1. Azra kaže:

    U potpunosti se slažem !!!

    1. Nadica kaže:

     Takodje se u svemu slazem sa prethodnim komentarom. Da li ga mama zove Cico, Maco ili slicno je manje bitno od shvatanja rodjackih odnosa koje ni neki odrasli nazalost ne znaju.

   2. Ja kaže:

    Bravo!!! U potpunosti se slazem!

   3. Dragana kaže:

    Bas lepo objašnjeno

   4. Natasa kaže:

    Da naravno. Lepo ste to objasnili, ali ja uopste ne verujem da se to desilo. Naravno da je pitanje suvisno, a mislim da je sve iskonstruisano, jer se jasno vidi da je rukopis prilicno zrele osobe, cak stavise iste koja “ispravlja” zadatak samo za nijansku sitnija slova. I onda pitanje….a u stvari sve je smisljeno kao sala….sve za koji klik i lajk vise.

 7. mima kaže:

  Šta reći, a ne zaplakati, žalosno je ko sve u školama podučava decu. Trebalo bi da se uvede ozbiljno psihološko testiranje pri odabiru nastavnih kadrova. I sama sam radila u osnovnoj školi, pa znam kakvo je stanje.

 8. Mirjana kaže:

  Ne bih precrtala,već bih tražila usmenu dopunu.

 9. vexy kaže:

  Po mom mišljenju, učiteljica je sasvim dobro postupila: nije priznala odgovor, napisala je koji se odgovor očekuje i stavila je i smajlija..možda treba preformulisati pitanje..deca su bukvalisti

 10. koleginica kaže:

  Da, vidi se da je ovo dete voljeno, i to je lepo, ali nije tema tog casa.Uciteljica je u pravu, a verovatno je detetu obrazlozila zasto odgovori nisu tacni, zato je smesno raspravljati o tome.

 11. Svitac kaže:

  Nemopjte uvek polaziti od toga da li učeiteljica ima ili nema decu. To je potpuno nebitno.
  Učeteljica ispravno postupila. To je njen posao. Vidi se da se traže odgovori koji podrazumevaju rodbinske odnose.

 12. Dijana kaže:

  Uciteljica je u pravu,nema tu šta da se doda,a ne vidim ni razlog zbog cega se to uopste naslo na društvenim mrezama!

 13. Rajs kaže:

  Ponekad me je sramota mojih radnih kolega i njihovih komentara. Nastavna jedinica je obrađena, a dijete nije shvatilo suštinu, jer je sjedilo na ušima i sad vam je učiteljica kriva!? Pa šta mi to radimo od naše djece, nego pravimo debile. Pogledajte samo naše rezultate na PISA testovima, gdje se traži razumijevanje, a ne suva reprodukcija. Među zadnjima smo, baš zbog kolega koje nisu u stanju učenicima objasniti razliku između razumijevanja i bubanja gradiva! Nije ni čudno što se svi masovno iseljavaju!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama