Da li je moguće u školama sprovesti mere koje je propisao Krizni štab? (ANKETA za nastavnike)

4 septembra, 2020

Prva školska nedelja je na izmaku, a pravila koja je propisao Krizni štab za borbu protiv epidemije se u školama, prema rečima gradonačelnika Beograda, u načelu poštuju.

Ministar prosvete Mladen Šarčević takođe je, kako kaže, zadovoljan kako je protekla prva nedelja iako je “bilo nekih propusta”.

Foto: Canva

Roditelji su, s druge strane, u velikom broju teško podneli to što deca moraju da drže distance i nose masku, pa početak ove školske godine smatraju tužnim i teškim.

Deluje da cela ova situacija najmanje smeta deci, koja su u nekoliko TV priloga to i pokazala. Jedan đak je na pitanje da li mu smeta što mora da nosi masku u školu rekao da mu ništa ne smeta i da bi i kacigu nosio ako treba, samo da ide u školu.

Utisci su, dakle, različiti, a sve to ne menja obaveze nastavnika koji su vrlo često “između dve vatre”. Na jednoj strani su oni koji od njih očekuju da strogo poštuju propise i da decu edukuju i kontrolišu kako bi se mere sprovodile dosledno, s druge strane je onaj deo roditelja koji su nezadovoljni što se od dece očekuje da nose maske i drže distancu, dok su na nekim drugim mestima gde je rizik i veći – pravila drugačija.

Zato pitamo nastavnike – da li je moguće sprovesti propisane mere u školama?

Da li je moguće u školama sprovesti sve mere koje je Krizni štab propisao?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama