Да ли је могуће у школама спровести мере које је прописао Кризни штаб? (АНКЕТА за наставнике)

4 септембра, 2020

Прва школска недеља је на измаку, а правила која је прописао Кризни штаб за борбу против епидемије се у школама, према речима градоначелника Београда, у начелу поштују.

Министар просвете Младен Шарчевић такође је, како каже, задовољан како је протекла прва недеља иако је “било неких пропуста”.

Foto: Canva

Родитељи су, с друге стране, у великом броју тешко поднели то што деца морају да држе дистанце и носе маску, па почетак ове школске године сматрају тужним и тешким.

Делује да цела ова ситуација најмање смета деци, која су у неколико ТВ прилога то и показала. Један ђак је на питање да ли му смета што мора да носи маску у школу рекао да му ништа не смета и да би и кацигу носио ако треба, само да иде у школу.

Утисци су, дакле, различити, а све то не мења обавезе наставника који су врло често “између две ватре”. На једној страни су они који од њих очекују да строго поштују прописе и да децу едукују и контролишу како би се мере спроводиле доследно, с друге стране је онај део родитеља који су незадовољни што се од деце очекује да носе маске и држе дистанцу, док су на неким другим местима где је ризик и већи – правила другачија.

Зато питамо наставнике – да ли је могуће спровести прописане мере у школама?

Да ли је могуће у школама спровести све мере које је Кризни штаб прописао?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама