Danas počinje upis prvaka

U prvi razred ove godine se upisuju mališani rođeni od 1. marta 2010. do kraja februara 2011. godine, a procene Ministarstva prosvete su da će ove godine u školske klupe sesti 68.000 do 70.000 mališana.
Upis se obavlja u sekretarijatu škole i traje zvanično naredna tri meseca, ali su iskustva pokazala da se deca upisuju i u julu i avgustu.
Prilikom upisa neophodno je poneti izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o prebivalištu deteta, potvrdu o pohađanju pripremnog predškolskog programa (dobija se u vrtiću), dokaz o obavljenom lekarskom pregledu i vakcinaciji.
Da bi dete dobilo lekarsko uverenje neophodno je da se obave pregledi specijalista: ORL, Oftalmologa, fizijatra, logopeda, stomatologa.
Mesta će biti za sve prvake, a kako je osnovno obrazovanje obavezno zaprećene kazne za roditelje ili staratelje koji ne upišu dete u školu su od 5.000 do 50.000 dinara.
Škola je dužna da, na zahtev roditelja, a u skladu s njenim mogućnostima, upiše svako dete s područja škole i s područja druge škole.
Izvor: B92