Deca su birala najbolje dečje knjige – Kreativnom centru dve nagrade Dositejevo pero za 2017. godinu.

septembar 14, 2018

Na ovogodišnjem konkursu za Nagradu dečje kritike dve knjige u izdanju Kreativnog centra osvojile su nagradu Dositejevo pero za 2017. godinu.

Knjiga PRVO LETOVANJE JEDNOG MAČKA Vesne Vidojević Gajović osvojila je drugu nagradu i postala dobitnik Dositejevog pera za 2017. godinu u kategoriji knjiga za mlađi uzrast, a roman ČUDESNO PUTOVANJE Zlatka Vasića osvojio je treću nagradu i postao dobitnik Dositejevog pera za 2017. godinu u kategoriji knjiga za mlađi uzrast.
Konkurs za Nagradu dečje kritike Dositejevo pero ustanovili su 1997. godine Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Biblioteka Dositej Obradović i Organizacija Prijatelji dece opštine Voždovac prema Konvenciji Ujedinjenih nacija o pravima deteta.
Ove godine prispelo je 49 naslova iz produkcije za 2017. godinu, 23 naslova za mlađi uzrast (7–11 godina) i 26 naslova za stariji uzrast (11–15 godina). U dečjem žiriju bilo je 228 učenika iz šesnaest beogradskih osnovnih škola.
Nagrada će biti dodeljena 6. oktobra 2018. godine, u 12 časova, u Odeljenju umetnosti Biblioteke grada Beograda (Knez Mihailova 56).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama