Deca učiteljice Kit – film koji bi trebalo da pogleda svaki nastavnik

jun 6, 2018

U okviru festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „Sedam vličanstvenih”, koji se ove godine održava u Kombank dvorani od 08. do 14. juna, prikazuje se i nagrađivani holandski film „DECA UČITELJICE KIT” koji je izuzetna filmska studija pedogoškog rada, a posebno bismo ga preporučili prosvetnim radnicima, pedagozima i studentima pedagogije.

Ova dirljiva filmska priča, bez intervjua i naratora, uvodi nas u uzburkani svet malih, neodoljivih, harizmatičnih heroja koji su upravo stigli u jedno malo mesto u Holandiji i ušli u učionicu jedne obične osnovne škole. Za njih je to sve novo i zbunjujuće, oni su neprilagođeni, preosetljivi i uplašeni. Ali kao i sva deca, i oni su i nemirni, i nevaljali, i neukrotivi, i njihova maestralna učiteljica Kit svojim zadivljujućim veštinama vrsnog pedagoga od prvog trenutka započinje veliku bitku. Bitku u kojoj su pored učenja i znanja uzajamno poštovanje i dostojanstvo vrhunski ciljevi.
Diskretno sniman u nivou deteta tokom perioda od godinu dana ovaj film je priča o radosti i iskustvima koja menjaju decu i oblikuju njihov svet.
Autori filma, iskusni par holandskih dokumentarista, Petra Lataster Čiš i Peter Lataster, savršeno izabranim učesnicima, sjajno uhvaćenim trenucima i s punim osećanjem za emocije, stvaraju dirljive sekvence školskih dana i diskretno grade tok jedne školske godine. Oni stvaraju briljantnu vizuelnu studiju o učenju i sazrevanju i o važnosti i značaju onih koji spremaju društvo budućnosti.
Dodatne informacije o filmu i autorima možete videti na sajtu festivala
U nastavku pogledajte trejler za film:
[ot-video][/ot-video]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama