Devojčica rođena bez obe šake pobedila na takmičenju za najepši rukopis

1 novembra, 2020

Dok roditelji i profesori upozoravaju na “odumiranje umjetnosti lijepog pisanja” tokom poslednjih godina, kako tehnologija preuzima, jedna je djevojčica savladala ovu tehniku, i to kako sama kaže “poprilično lako”, uprkos činjenici da je rođena bez obje šake.

Foto: Zaner-Bloser – goodmorningamerica.com

Sara Hinesli  (Hinesley) je rođena bez obje šake, ali to nije zaustavilo ovu 10-ogodišnjakinju da pobijedi na nedavno održanom nacionalnom takmičenju u lijepom pisanju u SAD-u.

Kada je Sara imala 6 godina usvojila ju je porodica iz SAD-a. Nije poznavala ni engleski jezik, a kamoli pismo. Ipak, brzo je savladala novi život u novoj sredini, novi jezik i kulturu, i to ponajviše uz pomoć sestre Veronike (Veronica) .

Vremenom, formirala je i spostveni stil u pisanju, držeći olovku uz pomoć obje ruke. Nikada nije nosila protezu, a odbijala je i ostale vrste pomoći, tvrdi njena majka.

Jedan od njenih učitelja je izjavio za Washington Post:

“Nikada nije rekla da nešto ne može. Ona je mala rok zvijezda. Nosi se sa apsolutno svime što se stavi pred nju kao izazov i daje sve od sebe.”

Njezina joj je vještina, ali i upornost, donijela pobjedu na Nicholas Maxim Award  nacionalnom takmičenju u 2019. godini. Nagrada je namjenjena upravo učenicima koji imaju kognitivne poteškoće ili neku vrstu invaliditeta.

Foto: abcnews.go.com

Sudije su bile impresionirane njenom voljom, ali i konačnim rezultatom njenog truda i rada.

“Uvijek pokušam da nađem način da uradim nešto što na prvu ne mogu.”, objasnila je ona za WJZ. “Dam sve od sebe i desi se ovako nešto.”

Sara voli umjetnost i pisanje je za nju upravo jedan od načina umjetničke ekspresije.

Priredila: Nataša Bursać

Izvor:Lolamagazin

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama