Девојчица рођена без обе шаке победила на такмичењу за најепши рукопис

1 новембра, 2020

Док родитељи и професори упозоравају на “одумирање умјетности лијепог писања” током последњих година, како технологија преузима, једна је дјевојчица савладала ову технику, и то како сама каже “поприлично лако”, упркос чињеници да је рођена без обје шаке.

Foto: Zaner-Bloser – goodmorningamerica.com

Сара Хинесли  (Hinesley) је рођена без обје шаке, али то није зауставило ову 10-огодишњакињу да побиједи на недавно одржаном националном такмичењу у лијепом писању у САД-у.

Када је Сара имала 6 година усвојила ју је породица из САД-а. Није познавала ни енглески језик, а камоли писмо. Ипак, брзо је савладала нови живот у новој средини, нови језик и културу, и то понајвише уз помоћ сестре Веронике (Veronica) .

Временом, формирала је и споствени стил у писању, држећи оловку уз помоћ обје руке. Никада није носила протезу, а одбијала је и остале врсте помоћи, тврди њена мајка.

Један од њених учитеља је изјавио за Washington Post:

“Никада није рекла да нешто не може. Она је мала рок звијезда. Носи се са апсолутно свиме што се стави пред њу као изазов и даје све од себе.”

Њезина јој је вјештина, али и упорност, донијела побједу на Nicholas Maxim Award  националном такмичењу у 2019. години. Награда је намјењена управо ученицима који имају когнитивне потешкоће или неку врсту инвалидитета.

Foto: abcnews.go.com

Судије су биле импресиониране њеном вољом, али и коначним резултатом њеног труда и рада.

“Увијек покушам да нађем начин да урадим нешто што на прву не могу.”, објаснила је она за WJZ. “Дам све од себе и деси се овако нешто.”

Сара воли умјетност и писање је за њу управо један од начина умјетничке експресије.

Приредила: Наташа Бурсаћ

Извор:Лоламагазин

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама