Дигитални свет 3 у издању Креативног центра – првих 20 страна преузмите бесплатно

Радне свеске Дигитални свет 1 и 2 одлично су примљене код ученика, а наставници који их већ неколико година користе у свом раду имају веома позитивна искуства.

„Креативни центар“ је ове године објавио уџбеник „Дигитални свет“ за 2. разред основне школе (решење Министарства просвете), а у процесу одобравања је и уџбеник „Дигитални свет“ за 3. разред.

Сви уџбеници и радне свеске у потпуности су усаглашени са програмом наставе и учења предмета „Дигитални свет“ и прате их и дигитални садржаји. Ауторке уџбеника и радних свезака за предмет „Дигитални свет“ су Невена Перић и Наташа Николић Гајић, практичарке с дугогодишњим искуством.

Сви учитељи који користе радне свеске и уџбенике ДИГИТАЛНИ СВЕТ за 1, 2. или 3. разред у издању „Креативног центар“, након регистрације/пријаве могу преузети ОВДЕ годишње и месечне планове рада, као и припреме и презентације за овај предмет.

 ДИГИТАЛНИ СВЕТ 2 – НОВО!

Уџбеник за други разред основне школе обухвата три области: „Дигитално друштво“, „Безбедно коришћење дигиталних уређаја“ и „Алгоритамски начин размишљања“. На крају сваке области дати су задаци за проверу знања. Уџбеник можете прелистати овде

ДИГИТАЛНИ СВЕТ 3 – У ПРОЦЕСУ ОДОБРАВАЊА

Јунаци уџбеника Ди-ди! и Ен-ен!, које су деца упознала у првом и другом разреду, и у трећем разреду им помажу да прошире своја знања из ових области.

Прелистајте или преузмите првих 20 страна радне верзије уџбеника ДИГИТАЛНИ СВЕТ 3. Овај материјал може бити од користи наставницима за припрему часова, док траје процес одобравања уџбеника за овај предмет. Годишње и оперативне планове за ДИГИТАЛНИ СВЕТ 3 преузмите ОВДЕ, а припреме које прате овај уџбеник су у изради.

У припреми је и уџбеник Дигитални свет 3 на мађарском језику.

Вебинар за наставнике: ДИГИТАЛНИ СВЕТ за 1, 2. и 3. разред 

Позивамо наставнике разредне наставе да присуствују вебинару на којем ће бити представљене радне свеске и уџбеници из предмета ДИГИТАЛНИ СВЕТ за 1, 2. и 3. разред основне школе у издању „Креативног центра“.

Вебинар ће бити одржан 15. септембра, са почетком у 19 h, путем апликације Zoom. О концепцији радних свезака и уџбеника и свим изазовима које предмет Дигитални свет доноси, говориће ауторке Невена Перић и Наташа Николић Гајић.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ

За све који буду присуствовали вебинару биће обезбеђена потврда о учешћу, која ће бити достављена мејлом неколико дана након одржавања вебинара.