Ђаци се враћају у клупе у понедељак, 19. априла

Члан Кризног штаба др Бранислав Тиодоровић саопштио је данас да је ситуација око ковида још увек ванредна, али да постоје побољшања, која би могла да омогуће од понедељка поновно отварање тржних центара, а од 19. априла повратак ђака у школе, а додао је да, ако се настави актуелни тренд вакцинације за месец и по може бити успостављен колективни имунитет.

“Међутим наше ковид болнице су и даље пуне и под великим оптерећењем. Али ако би се наставила динамика последња два три дана, што очекујемо, може се размишљати о одређеним поступцима који ће омогућити да неке од мера могу бити попуштене.”, рекао је он.

Тидоровић је истакао да је и време да се онлајн настава сведе само на локалне процене о могућим жариштима, а да од 19. априла почну школе да функционишу по систему као и пре тога.

Истакао је да акценат остаје даље на мерама, и да се све мере које су познате морају поштовати од ношења маски, чак и на отвореном ако сте близу, у разговору, у гужви маска је та која ће вас заштитити.

У затвореном, подсећа, маска је обавезна, као и физичка дистанца и дезинфекција.

Тиодоровић је констатовао да се вакцинација одлично одвија последња два до три дана и да очекује да ће се наставити тако.

Извор: Танјуг/РТВ