Đerlek o tome kada počinje imunizacija vojske, policije i prosvetnih radnika protiv korone

januar 8, 2021

Mirasad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, rekao je tom povodom da „kao što je i najavljeno, vakcinacija je započeta od stubova zdravstvenog sistema – kliničkih centara, a već danas vakcinacija se sprovodi u opštim bolnicama širom Republike Srbije.”

Mirasad Đerlek

– Otvaramo novih 40 punktova – rekao je Đerlek u Šapcu gde je bio u društvu gradonačelnika dr Aleksandra Pajića i čelnika ovdašnjih zdravstvenih ustanova.

Po Đerlekovim rečima, sledi prelazak na drugu fazu u kojoj su državne službe, lokalne samouprave, prosveta, vojska, policija…

– Ukupno je reč o oko 740 000 ljudi – naveo je dr Đerlek. – U trećoj fazi imamo još jednu veliku grupu od 1.700.000 ljudi, čime bismo došli do kolektivnog imuniteta koji svi željno iščekujemo jer bez toga nema pobede nad Kovidom-19. Zdravstveni sistem je dobro organizovan i ne sumnjam da ćemo u tome uspeti. Pokazali smo to za ovih devet meseci, jer bez jakog zdravstvenog sistema ne možemo pričati o ekonomiji, prosveti kao i drugim sferama koje su nam izuzetno bitne. Raduje me što je jedan od tri Vladina prioriteta jačanje zdravstvenog sistema Republike Srbije. Nadam se da ćemo za nekoliko meseci uspeti da savladamo kovid 19“.

Pri čovek Šapca dr Aleksandar Pajić, zahvalio se Ministarstvu zdravlja“ što na ovako valjan, odgovoran i blagovremen način misli o građanima Republike Srbije”.

– Napomenuo bih da su u prvom kontigentu vakcinu primili korisnici Gerontološkog centra u Šapcu. Danas Fajzerovu vakcinu primaju zdravstveni radnici Opšte bolnice u Šapcu koji rade u kovid zoni. Zadovoljstvo je što država ulaže na ovakav način u rešavanje velikog svetskog problema, a to je kovid 19. Ponosan sam na naše zdravstvene radnike koji ulažu ogroman napor, kako bi se izborili sa ovim virusom i sačuvali ljudske živote. Siguran sam da će u narednom periodu posle zdravstvenih radnika imati priliku da se vakcinišu i ostale grupe našeg stanovništva, kako bismo se najzad izborili sa ovim problemom – rekao je šabački gradonačelnik Pajić.

Izvor. Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama