Ђерлек o томе када почиње имунизација војске, полиције и просветних радника против короне

8 јануара, 2021

Мирасад Ђерлек, државни секретар у Министарству здравља, рекао је том поводом да „као што је и најављено, вакцинација је започета од стубова здравственог система – клиничких центара, а већ данас вакцинација се спроводи у општим болницама широм Републике Србије.”

Мирасад Ђерлек

– Отварамо нових 40 пунктова – рекао је Ђерлек у Шапцу где је био у друштву градоначелника др Александра Пајића и челника овдашњих здравствених установа.

По Ђерлековим речима, следи прелазак на другу фазу у којој су државне службе, локалне самоуправе, просвета, војска, полиција…

– Укупно је реч о око 740 000 људи – навео је др Ђерлек. – У трећој фази имамо још једну велику групу од 1.700.000 људи, чиме бисмо дошли до колективног имунитета који сви жељно ишчекујемо јер без тога нема победе над Ковидом-19. Здравствени систем је добро организован и не сумњам да ћемо у томе успети. Показали смо то за ових девет месеци, јер без јаког здравственог система не можемо причати о економији, просвети као и другим сферама које су нам изузетно битне. Радује ме што је један од три Владина приоритета јачање здравственог система Републике Србије. Надам се да ћемо за неколико месеци успети да савладамо ковид 19“.

При човек Шапца др Александар Пајић, захвалио се Министарству здравља“ што на овако ваљан, одговоран и благовремен начин мисли о грађанима Републике Србије”.

– Напоменуо бих да су у првом контигенту вакцину примили корисници Геронтолошког центра у Шапцу. Данас Фајзерову вакцину примају здравствени радници Опште болнице у Шапцу који раде у ковид зони. Задовољство је што држава улаже на овакав начин у решавање великог светског проблема, а то је ковид 19. Поносан сам на наше здравствене раднике који улажу огроман напор, како би се изборили са овим вирусом и сачували људске животе. Сигуран сам да ће у наредном периоду после здравствених радника имати прилику да се вакцинишу и остале групе нашег становништва, како бисмо се најзад изборили са овим проблемом – рекао је шабачки градоначелник Пајић.

Извор. Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама