Ђукић Дејановић: Након шест месеци од мајских трагедија, финализирамо рад на изменама Правилника о протоколу поступања у одговору на насиље, злостављање и занемаривање

новембар 20, 2023

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обратила на скупу посвећеном унапређивању процедура поступања установа образовања и васпитања у кризним ситуацијама и истакла да је циљ да се обезбеди сигурно и подстицајно школско окружење у којем ће се свако дете осећати безбедно, а сваки запослени оснажен да пружи подршку у превладавању кризних догађаја.

Она је истакла да је важно да имамо јасне процедуре и инструкције.

Након шест месеци од мајских трагедија, финализирамо рад на изменама Правилника о протоколу поступања у одговору на насиље, злостављање и занемаривање у делу који се односи на поступање установа у кризним ситуацијама“, изјавила је министарка.

Она је додала да се у протеклом периоду интензивно радило и на предлозима за измене приручника „Психолошке кризне интервенције у установама образовања и васпитања“, којим ће се прецизно дефинисати активности у школама када се догоди кризна ситуација.

У свему овоме имали смо подршку канцеларије Популационог фонда Уједињених нација у Србији, али и других институција, са којима делимо визију о важности овог питања“, навела је министарка

На скупу, осим представника Министарства просвете, учествују и представници Министарства здравља, Министарства унутрашњих послова, Филозофског факултета, психолози, педагози и други.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама