Đukić Dejanović: Nakon šest meseci od majskih tragedija, finaliziramo rad na izmenama Pravilnika o protokolu postupanja u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje

novembar 20, 2023

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović obratila na skupu posvećenom unapređivanju procedura postupanja ustanova obrazovanja i vaspitanja u kriznim situacijama i istakla da je cilj da se obezbedi sigurno i podsticajno školsko okruženje u kojem će se svako dete osećati bezbedno, a svaki zaposleni osnažen da pruži podršku u prevladavanju kriznih događaja.

Ona je istakla da je važno da imamo jasne procedure i instrukcije.

Nakon šest meseci od majskih tragedija, finaliziramo rad na izmenama Pravilnika o protokolu postupanja u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje u delu koji se odnosi na postupanje ustanova u kriznim situacijama“, izjavila je ministarka.

Ona je dodala da se u proteklom periodu intenzivno radilo i na predlozima za izmene priručnika „Psihološke krizne intervencije u ustanovama obrazovanja i vaspitanja“, kojim će se precizno definisati aktivnosti u školama kada se dogodi krizna situacija.

U svemu ovome imali smo podršku kancelarije Populacionog fonda Ujedinjenih nacija u Srbiji, ali i drugih institucija, sa kojima delimo viziju o važnosti ovog pitanja“, navela je ministarka

Na skupu, osim predstavnika Ministarstva prosvete, učestvuju i predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Filozofskog fakulteta, psiholozi, pedagozi i drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama