Ђукић Дејановић о нападу на наставника: Поражавајуће је то што се догодило, мере превенције насиља морају да се конкретизују

Славица Ђукић Дејановић изјавила је данас, гостујући на ТВ Прва, да је поражавајуће што је професора у Бачкој Паланци претукао ученик.

Она је казала да наставник из Бачке Паланке, који је 26 година свог професионалног живота провео у просвети, који има петоро унучади и који се припремао психолошки и законски за пензију, никако није заслужио ову врсту деградације.

Она је нагласила да осуђује понашање „човека“ од 16 година који је претукао професора, додајући да је он у категорији детета све до 18 година.

„Овај дечак је очигледно као темпирана бомба дошао у то одељење. Тај његов поступак је осмишљен. Да уђе у разред, напросто испланира изазивање инцидента и на крају сам инцидент – то сигурно сви осуђујемо. Међутим, морамо да се запитамо и каква је била реакција, она истинска, свих осталих ученика“, казала је министарка, а преноси Танјуг.

Према њеним речима, оно што је позитивно у целој причи јесте то што су остала деца пришла да помогну свом професору, указала му прву помоћ.

„Једино је позитивно то што су деца била на страни оног ко их учи, ко им шаље васпитне и образовне поруке и ко никако није заслужио да на тај начин у учионици доживи ово што је доживео“, рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Она је нагласила и да мере превенције насиља морају мало да се конкретизују, те да се из таквих непријатних лекција извуку одређене поуке.