Добра вест за љубитеље авантура Петсона и Финдуса – ново издање у претплати по сниженој цени

5 новембра, 2020

Из Креативног центра стиже лепа вест за све љубитеље авантура Петсона и Финдуса – ускоро ће бити објављен илустровани роман Петсон прави Деда Мраза, у којем су описане нове догодовштине овог симпатичног двојца!

У питању је књига за децу у тврдом повезу, с духовитим илустрацијама и много више текста него у сликовницама о овим јунацима. У књизи Петсон прави Деда Мраза уживаће предшколци, којима ће читати родитељи, док ће млађи основци моћи да је читају самостално и тако вежбају ту важну вештину.

„Не ваља обећавати превише. Чича Петсону се та реченица све више врзмала по глави откад је мачку Финдусу обећао да ће Деда Мраз доћи за Божић. Али Деда Мраз не постоји, размишљао је чича. И тако је одлучио да у тајности направи механичког Деда Мраза, који ће моћи да говори и да се помера. Убрзо је схватио да је себи задао готово немогућ задатак… Финдус је на крају ипак добио свог Деда Мраза, баш онаквог каквог је желео. Ни сам Петсон није схватао како његова машина тако добро ради. Просто да се човек запита шта се то заиста догодило…“

Књига Петсон прави Деда Мраза већ је у штампи и биће објављена почетком децембра, а до 30. новембра је можете купити у претплати, по сниженој цени од 1495 динара (редовна цена књиге биће 2300 динара).

Претплату можете извршити на сајту Креативног центра, уз плаћање уплатницом или кредитном картицом или лично у књижарама Креативни центар у Београду:

• ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд (радно време: радним данима од 9 до 21, суботом од
9 до 17 часова, недељом не ради);

• Уроша Мартиновића 12 (улаз из Омладинских бригада), Нови Београд (радно време: радним данима од 9 до 20, суботом од 10 до 15 часова, недељом не ради).

Претплатна акција се завршава 30. новембра, након чега ће вам књига Петсон прави Деда Мраза бити послата на кућну адресу или ћете моћи да је преузмете у књижарама (о чему ћете бити на време обавештени).

Остварите попуст и будите међу првима који ће прочитати овај илустровани роман пре него што се нађе у књижарама!

Креативни центар је претходних година објавио више од десет књига о Петсону и Финдусу (Како се мали Финдус изгубио, Торта од палачинки, Мачак Финдус и петао и друге). Аутор свих књига о овим неодољивим јунацима је Свен Нурдквист (1946), један од најзначајнијих шведских илустратора и писаца за децу. Иако је добро цртао још као тинејџер, неколико уметничких школа одбило је да га прими на даље усавршавање, па је дипломирао архитектуру. Ипак, није престајао да црта. Од 1983. године, након што је награђен на једном конкурсу за дечју књигу, потпуно се посвећује писању и илустровању књига за децу. Чича Петсон и мачак Финдус су његови широм света познати јунаци, а инспирацију за прве њихове авантуре Свен Нурдквист пронашао је играјући се са својим малим синовима.

Цртежи Свена Нурдквиста препознатљиви су по особеним детаљима и бојама. Сваки цртеж је свет за себе, пун малих створења, а може се гледати дуго и често и сваки пут ће се видети нешто ново. Можда су управо због тога Нурдквистови цртежи толико цењени међу читалачком публиком свих узраста – од деце до одраслих.

Књиге о Петсону и Финдусу већ 30 година развесељавају децу широм света. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака, а о њиховим догодовштинама снимљени су и цртани филмови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама