Dodeljene Svetosavske nagrade

26 januara, 2021

Danas Svetosavskom nagradom ukazujemo čast i zahvalnost izuzetnim učenicima, studentima, vaspitačima, učiteljima, profesorima osnovnih i srednjih škola, fakultetima, studentskim centrima koji postižu izuzetne rezultate u nastavi, učenju i u svakodnevnom radu pokazuju kreativnost, posvećenost i požrtvovanost. Temelje budućnosti naše države i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet i dostupno svima, da svakom pojedincu pruži mogućnost da uči tokom celog života i dobije   priliku  za svoj stalni profesionalni razvoj. Zahvaljujući pre svega trudu i umeću nastavnika, učenicima u našoj državi nije uskraćeno pravo na obrazovanje, uprkos teškim i nepredvidivim uslovima u kojima se prethodnih meseci odvijala nastava. Za takvo pregalaštvo u radu, nastavnici zavređuju veliko poštovanje i zahvalnost – učenika, učeničkih roditelja i svoje države. Jedan od vidova ispoljavanja takve zahvalnosti biće nastojanje ove države da svim nastavnicima budu omogućeni bolji i podsticajniji uslovi za njihov rad u školama“, izjavio je ministar Ružić.

On je naveo da školsku slavu Sveti Sava, ove godine slavimo u drugačijim uslovima, nego prethodnih godina, ali da to neće umanjiti osećaj zahvalnosti koje svako od nosi.

Stoga imam slobodu da pozovem sve učenike, nastavnike, roditelje, ma gde da su u svetu, da uvek imaju na umu neporecive vrednosti saznavanja i stvaranja, kao i potrebe da svako od nas pruži svoj lični puni doprinos u ime dobrobiti pojedinca i celog društva. Čvrsto verujem da će nastavnici i ubuduće imati nadahnuća i snage da ostanu na svetosavskom putu i odole svim iskušenjima svog odgovornog poziva, da će u svojim učenicima utemeljiti i uspešno razvijati ključne ljudske i civilizacijske vrednosti“, rekao je Ružić. .

U ime svih dobitnika  zahvalio se Vasilije Pantelić maturant Četrnaeste beogradske gimnazije prirodno –matematičkog smera.

Ovo je jedna od najznačajnijh nagrada i predstavlja potvrdu svih naših postignuća. Ova nagrada je podsticaj na tom putu da se usavršavamo i ne pripada samo nama, kao pojedincima, nego i našim profesorima, nastavnicima, mentorima koji su nam omogućili da stignemo dovde „  rekao je učenik Pantelić, jedan od dobitnika Svetosavske nagrade.

Ministar Ružić je naveo da upravo zbog okolnosti u kojoj smo se svi našli, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ove godine školsku slavu Sveti Sava će obeležiti i specijalnom emisijom „Stopama Svetog Save“ koja će biti prikazana u sredu, 27. januara, u 18 časova na Drugom programu Javnog medijskog servisa Radio-televizije Srbije i pozvao prisutne da pogledaju emisiju.

Pogledajte listu dobitnika Svetosavske nagrade

 

Izvor: Ministarstvo prosvete

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama