Додељене Светосавске награде

26 јануара, 2021

Данас Светосавском наградом указујемо част и захвалност изузетним ученицима, студентима, васпитачима, учитељима, професорима основних и средњих школа, факултетима, студентским центрима који постижу изузетне резултате у настави, учењу и у свакодневном раду показују креативност, посвећеност и пожртвованост. Темеље будућности наше државе и друштва треба да поставимо тако да образовање буде државни приоритет и доступно свима, да сваком појединцу пружи могућност да учи током целог живота и добије   прилику  за свој стални професионални развој. Захваљујући пре свега труду и умећу наставника, ученицима у нашој држави није ускраћено право на образовање, упркос тешким и непредвидивим условима у којима се претходних месеци одвијала настава. За такво прегалаштво у раду, наставници завређују велико поштовање и захвалност – ученика, ученичких родитеља и своје државе. Један од видова испољавања такве захвалности биће настојање ове државе да свим наставницима буду омогућени бољи и подстицајнији услови за њихов рад у школама“, изјавио је министар Ружић.

Он је навео да школску славу Свети Сава, ове године славимо у другачијим условима, него претходних година, али да то неће умањити осећај захвалности које свако од носи.

Стога имам слободу да позовем све ученике, наставнике, родитеље, ма где да су у свету, да увек имају на уму непорециве вредности сазнавања и стварања, као и потребе да свако од нас пружи свој лични пуни допринос у име добробити појединца и целог друштва. Чврсто верујем да ће наставници и убудуће имати надахнућа и снаге да остану на светосавском путу и одоле свим искушењима свог одговорног позива, да ће у својим ученицима утемељити и успешно развијати кључне људске и цивилизацијске вредности“, рекао је Ружић. .

У име свих добитника  захвалио се Василије Пантелић матурант Четрнаесте београдске гимназије природно –математичког смера.

Ово је једна од најзначајнијх награда и представља потврду свих наших постигнућа. Ова награда је подстицај на том путу да се усавршавамо и не припада само нама, као појединцима, него и нашим професорима, наставницима, менторима који су нам омогућили да стигнемо довде „  рекао је ученик Пантелић, један од добитника Светосавске награде.

Министар Ружић је навео да управо због околности у којој смо се сви нашли, Министарство просвете, науке и технолошког развоја ове године школску славу Свети Сава ће обележити и специјалном емисијом „Стопама Светог Саве“ која ће бити приказана у среду, 27. јануара, у 18 часова на Другом програму Јавног медијског сервиса Радио-телевизије Србије и позвао присутне да погледају емисију.

Погледајте листу добитника Светосавске награде

 

Извор: Министарство просвете

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама