Dokle će se verovati deci, a ne vaspitačicama

30 septembra, 2017

Vapitačica: Nisam ih terala da nagi čiste toalet!
Skandal u kotorvaroškom vrtiću “Larisa Šugić” u Republici Srpskoj čeka epilog. Slavica Lujić: Rekla sam im da se presvuku, jer su mokrili jedan po drugom
VRTIĆ “Larisa Šugić” iz Kotor Varoša pokrenuo je disciplinski postupak protiv vaspitačice Slavice Lujić, nakon što su mediji objavili da je naterala dva petogodišnjaka da nagi čiste toalet!
Pozivajući se na izjavu Dragana Đekanovića, oca jednog od dečaka, neki mediji su naveli da su mališani goli čistili toalet kao kaznu za to što su mokrili pored ve-ce šolje.
– Sin mi je rekao da ih je vaspitačica naterala da goli čiste ono što su uprljali. Nisu im oprali ruke, niti obukli čistu odeću, što je ponižavanje dece – rekao je Đekanović.
U razgovoru za “Novosti” Slavica Lujić tvrdi da je to potpuna izmišljotina i da takvu kaznu nikada nije izrekla.
– Pozivam sve stručnjake iz ove branše da dođu kod nas u vrtić, da to istraže i otkriju istinu. Radilo se o tome da su dečaci piškili jedan po drugome i normalno je da sam im rekla da skinu mokri veš, da se presvuku i očiste. Dakle, svakodnevna situacija koju je neko izvukao iz konteksta i prezentovao na negativan način – kaže Lujićeva.
Ona tvrdi da nikada decu ne bi terala da čiste toalet i da se time bave čistačice iz ustanove.
– Tog oca uopšte ne poznajem, a s majkom dečaka sam se dogovorila da ćemo o tome razgovarati individualno – kaže Lujićeva.
Milan Tepić, v. d. direktora vrtića, kaže da je cela priča tendendenciozno predstavljena, ali je ipak pokrenuo disciplinski postupak, kako bi se utvrdilo da li postoji odgovornost vaspitačice.
– U dva navrata sam razgovarao sa roditeljima i vaspitačima grupe. Roditeljima sam predložio da, ako ne mogu međusobno da reše problem, pokrenemo disciplinski postupak protiv vaspitača i oni su rekli da nema potrebe za tim. I pored njihovog protivljenja, vaspitačicu sam poslao na godišnji odmor i pokrenuo postupak, jer nam je svima stalo do istine – rekao je Tepić.
On kaže da je vaspitačica demantovala izricanje tako skandalozne kazne. Pojasnio je i da nije tačno da je ocu jednog od dečaka rekao da je to bila “normalna vaspitna mera”.
– To je potvrdio i otac deteta rekavši da su njegove reči pogrešno prenete. Zbog svega, počinjem da verujem da cela priča ima političku pozadinu i smatram da je “prljav” način da se preko dece ostvaruju politički poeni – istakao je Tepić.
Dragan Đekanović, otac jednog od dečaka, juče nije odgovarao na pozive iz “Novosti”.
 
INSPEKCIJSKA KONTROLA
U Ministarstvu prosvete i kulture RS kažu da su obavešteni o celom slučaju.
– Zatražićemo potpunu informaciju od rukovodstva vrtića, kad se izvrši inspekcijska kontrola kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo. Posle toga ćemo adekvatno reagovati – rekla je Branka Rogač, portparol ministarstva.
Izvor: novosti.rs/vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Dokle će se verovati deci, a ne vaspitačicama"

  1. Jasmina kaže:

    Stvarno nema smisla, svi pljuju po nama, nek cuva u decu kuci a oni za male pare dobijaju i vise nego sto treba. Puste decu u vrticu od ujutru do uvece

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama