Dopis MPN: Školama se snažno preporučuje da se đaci stariji od 12 godina vakcinišu

6 avgusta, 2021

Direktorima osnovnih i srednjih škola u Srbiji juče je stigao dopis od Ministarstva prosvete u kom se navodi da će školska godina definitivno početi 1. septembra.

Ministar prosvete Branko Ružić zahvalio se prosvetnim radnicima koji su se vakcinisali “i na taj način dali svoj doprinos stvaranju bezbednih uslova za normalizaciju vaspitno-obrazovnog rada” i pozvao one koji se još nisu imunizovali, da to i učine.

Takođe, ministar je posebno naglasio značaj vakcinacije đaka starijih od 12 godina te “školama preporučio da se učenici vakcinišu”.

“Saglasno navedenom Zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti KOVID-19 u skladu s aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv KOVID-19 Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’.” – stoji u dopisu.

S obzirom na to da odluku o vakcinaciji maloletnog deteta donose roditelji, nije najjasnije zašto je Ministarstvo školama preporučilo vakcinaciju.

 

Poslednjih dana se u medijima mnogo govori i piše o polasku đaka u školu, a za sada je, kako kažu, jedino sigurno da će u punom sastavu krenuti mlađi osnovci. Način na koji će se nastava odvijati za decu stariju od 12. godina zavisiće od stepena vakcinacije i epidemiološke situacije, zaključak je Kriznog štaba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Dopis MPN: Školama se snažno preporučuje da se đaci stariji od 12 godina vakcinišu

  1. Aleksa kaže:

    Šta škole imaju sa vakcinacijom dece?

  2. Dusko kaže:

    Znaci vakcinisana deca sa vakcinisanim nastavnicima, ili nebitno.. evo onda i ja se online vakcinisem i doktor nek me online reci, i porez, struju preko online, jer eps nevakcinisani online. Samo ministri, skupstina se druzi bez distanci, maski elita a ovce, lekari, profesori, advokati, djaci i ostali narod u ambar

  3. Jovan kaže:

    Ministar, a i ostali iz ministarstva, da svoju decu prvi vakcinisu za primer ostalima.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama