Допис МПН: Школама се снажно препоручује да се ђаци старији од 12 година вакцинишу

6 августа, 2021

Директорима основних и средњих школа у Србији јуче је стигао допис од Министарства просвете у ком се наводи да ће школска година дефинитивно почети 1. септембра.

Министар просвете Бранко Ружић захвалио се просветним радницима који су се вакцинисали “и на тај начин дали свој допринос стварању безбедних услова за нормализацију васпитно-образовног рада” и позвао оне који се још нису имунизовали, да то и учине.

Такође, министар је посебно нагласио значај вакцинације ђака старијих од 12 година те “школама препоручио да се ученици вакцинишу”.

“Сагласно наведеном Закључку, школама се снажно препоручује да се ученици старији од 12 година вакцинишу против болести КОВИД-19 у складу с актуелним Стручно-методолошким упутством за спровођење ванредне препоручене имунизације против КОВИД-19 Института за јавно здравље Србије ‘Др Милан Јовановић Батут’.” – стоји у допису.

С обзиром на то да одлуку о вакцинацији малолетног детета доносе родитељи, није најјасније зашто је Министарство школама препоручило вакцинацију.

 

Последњих дана се у медијима много говори и пише о поласку ђака у школу, а за сада је, како кажу, једино сигурно да ће у пуном саставу кренути млађи основци. Начин на који ће се настава одвијати за децу старију од 12. година зависиће од степена вакцинације и епидемиолошке ситуације, закључак је Кризног штаба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Допис МПН: Школама се снажно препоручује да се ђаци старији од 12 година вакцинишу

  1. Aleksa каже:

    Šta škole imaju sa vakcinacijom dece?

  2. Dusko каже:

    Znaci vakcinisana deca sa vakcinisanim nastavnicima, ili nebitno.. evo onda i ja se online vakcinisem i doktor nek me online reci, i porez, struju preko online, jer eps nevakcinisani online. Samo ministri, skupstina se druzi bez distanci, maski elita a ovce, lekari, profesori, advokati, djaci i ostali narod u ambar

  3. Jovan каже:

    Ministar, a i ostali iz ministarstva, da svoju decu prvi vakcinisu za primer ostalima.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама