БЕСПЛАТНА здрава радионица за децу и консултације с педијатром за родитеље

“Само да је живо и здраво“ је реченица коју најчешће чујемо од родитеља без обзира на то да ли је дете у том тренутку здраво или болесно. У данашње време, када смо бомбардовани информацијама о здравој исхрани, физичким активностима и превенцији, знамо много више о томе како да очувамо физичко и ментално здравље детета. Ипак, подсетити се неких здравих начела није никада сувишно, а поготово када се то ради на један забаван и креативан начин.

Специјализовани центар за енглески језик Merryland је у оквиру своје кампање “Здравље деце на првом месту” организовао прву у низу Здраву радионицу која је имала за циљ да подсети али и подстакне децу на избор здравих намирница и да им да прилику да се додатно рекреирају, док су родитељи имали могућност да у пријатном амбијенту разговарају са др Данком Коматином, спец. педијатрије из Dar Medica ординације, и добију одгoворе на сва питања у вези са очувањем имунитета деце али и осталим недоумицама.

‘Као центар који дуги низ година ради са децом имали смо потребу, али и обавезу, да деци и родитељима организујемо нешто овако интересантно, интерактивмо и корисно. Изузетно смо задовољни одзивом, што је показатељ да нас ова тема и те како занима и да се њоме сви бавимо, што као родитељи, што као педагози. Велику захвалност дугујемо др Данки Коматини, педијатру, стручном сараднику на пројекту, која је стрпљиво одговарала на сва родитељска питања, а разменио се и понеки рецепт. Родитеље је такође занимала употреба суплемената, да ли их давати деци или не и у којим количинама. На крају, докторка је била на располагању за сва индивидуална питања која су родитељи имали. Фитнес центар Тонус је децу подсетио на важност физичких активности и наградио учеснике бесплатним тренингом. Деца су у свему уживала, а можда понајвише у прављењу здравих салата од поврћа и воћа са професорима, јер су у исто време понављала вокабулар везан уз ту тематику,‘ истакла је Ирена Томић, директор Merryland центра.

Због великог интересовања, заказана је још једна Здрава радионица за 30.11.2019 у 15.30 у просторијама Merryland центра на Новом Београду, где ће родитељи опет добити прилику да разговарају са педијатром, а школа спорта Спортић ће се побринути да се деца разгибају и загреју пре дегустације здравих намирница.