Др Кисић: Распуст и у Војводини, од 11. до 13. новембра

6 новембра, 2020

Епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић обратила се данас јавности, након одржане седнице Кризног штаба, похваливши наставнике и ђаке јер су показали да се може живети са овим вирусом доводећи себе у минимални ризик.

Како је изјавила, од 1. септембра до данас је у Србији коронавирус потврђен код 708 ђака, од тога 308 у основним школама.

Најмање заражавања код ђака нижих разреда основне школе

“Заражавање се углавном дешавало ван школске средине, у појединачним кластерима. Где је било другачије одмах се реаговало преласком на онлајн на две недеље и тренутно из тих разлога 200 ђака наставу похађа од куће.” – рекла је др Кисић.

Додала је да је у школској средини, због одговорног понашања наше деце и наставника добра ситуација. Најмањи проценат заражених у укупној структури је међу ђацима основних школа, код најмлађих, на њих треба да се угледамо.

“Што се тиче распуста, одлучили смо да основци и средњошколци имају тај неки мини-одмор у исто време, од 11. до 13. новембра. Иако смо видели да школска средина није окидач, одлучили смо да изједначимо одморе у основним и средњим школама. То важи и за Војводину. Надамо се да деца неће ово искористити да више излазе и да се окупљају.”- рекла је др Кисић.

Објаснила је да се забрана окупљана више од пет људи не односи на школе, већ на јавна окупљања и додала да је неопходно обезбедити четири квадратна метра за сваку особу у просторији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама