Др Кон: Тражио сам прелазак на онлајн наставу

Познато је да је доктор Предраг Кон активан на друштвеној мрежи Фејзбук, где редовно позива грађане на опрезно и одговорно понашање, те на поштовање прописаних мера за борбу против епидемије.

Foto: srbija.gov.rs

На једну од његових објава коментар је дала наставница која се запитала зашто Кризни штаб и Влада игноришу просветне раднике, говорећи све време о малом броју заражене деце и благим симптомима код њих, не помињући притом и наставнике који раде у истим тим школама.

“Предложио сам онлајн наставу, одбијено је и то у медицинском делу КШ. Међутим, до заражавања у школи долази ретко и треће свака школа може да се организује када има заражене наставнике да пређе на онлајн.” – био је одговор доктора Кона.

“Ја сам покушао, већина стручњака је била против. Претња епидемиолошки озбиљна не постоји. Ја сам тражио онлајн још недељу дана после одмора, само да се ноћни клубови и сви који се затварају не би позивали на школе.” – додао је.

На коментар једног од родитеља да децу у домовима здравља не тестирају, па они доносе вирус кућама, др Кон каже да ниједан такав случај није забележен, те да постоји огромна документација која то доказује.