Др Тиодоровић: Деца морају да пођу у школу!

10 августа, 2020

Гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве, др Тиодоровић апеловао је на родитеље да мудро донесу одлуку о малишанима који ће ићи у школу, или учити онлајн, и објаснио због чега је то важно.

– Деца морају да пођу у школу, однос нас и деце мора бити такав да живимо са короном и схватимо да је око нас, али можда и у нама. Посебно прваци и други разред, требало би да буду у школи. Нема социјално-психолошког развоја детета ако учи онлајн. То је веома важна одлука, коју ћемо донети заједно са родитељима. Школа ће контролисати у каквом су деца стању, и да њихов смештај буде такав да могу да држе дистанцу – рекао је он.

– Позивам родитеље да донесу важну одлуку са становишта здравља детета, за његов развој, духовно и друштвено здравље важно је да буде међу децом, да се развија као личност и млади организам који ће сутра бити део нашег друштва. Нико не приморава родитеље, питање је само како ћемо као друштво схватити да је коронавирус ту, а наша деца морају да се развију – рекао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Др Тиодоровић: Деца морају да пођу у школу!"

  1. Алекса каже:

    ”Школа ће контролисати у каквом су деца стању, и да њихов смештај буде такав да могу да држе дистанцу – рекао је он.”
    Ко ће контролисати децу? У школи раде наставници, који су првенствено задужени за образовање, потом за васпитање и тако даље. Да ли има довољно наставника да се испуне сви услови које струка захтева? Нема.
    О чему струка стално говори а нема појма о организацији школа? Говори о социјалном развоју детета а тражи социјалну дистанцу.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама